Rondreis Noord-Peru

19 dagen cultuur, natuur en strand

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 19-daagse reissuggestie ligt tussen de € 4.900 en € 5.400 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
In het nog weinig bereisde noorden maakt u kennis met een ánder Peru. Hier vindt u de schatten van de pre-Inca culturen: de ommuurde ruïnestad Kuelap, de mummies van Leymebamba en de adobestad Chan Chan. Ook de natuur is spectaculair. Uw 19-daagse rondreis begint in de jungle bij Tarapoto. Hier ziet u pijlgifkikkers en brulapen. Bij Chaparri gaat u op zoek naar brilberen en lokale vogelsoorten. Na een ontmoeting met de nazaten van de Cañarisindianen ontspant u aan het strand van Mancora.
 
Deze 19-daagse Rondreis Noord-Peru brengt u naar: Lima – de jungle van Tarapoto – pre-Inca schatten zoals Kuelap, Leymebamba, Cajamarca, Trujillo, Chaparri, Sipán en Tucumé – het strand van Mancora
 

 

Peru Tarapoto papegaaien

Tarapoto jungle

Uw reis begint in Lima. Van hieruit vliegt u naar Tarapoto, in de uitlopers van het Amazonegebied. U verblijft in de Pumarinri Lodge, idyllisch gelegen aan de Huallagarivier. Per kano gaat u de natuur in, op zoek naar brulapen. Liever over land de omgeving in? Bezoek dan een cacaoplantage of een typisch Andesdorp in de buurt.

 

Peru Kuelap wachttoren Inca ruine rondreis

Mysterie in het nevelwoud

Via de nevelwouden van Alto Mayo, waar u de bijzondere spatuletail (kolibriesoort) kunt zien, reist u naar de ommuurde pre-Incanederzetting Kuelap. Dit fort wordt in grootsheid alleen geëvenaard door de Incastad Machu Picchu. In Kuelap is volop archeologisch onderzoek gedaan, waardoor steeds meer duidelijk wordt over de verdwenen beschaving. En hoewel Kuelap populair is, komen er in een jaar minder bezoekers dan in Machu Picchu op drie drukke dagen.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
 

Peru Mummie bundels Leymembamba museum

Leymebamba

Vanuit het stadje Leymebamba reist u naar de voormalige Incacontrolepost Tambo Tajopampa. Hier kijkt u uit op de tientallen graftomben van de Chachapoyabevolking, ingemetseld op onbereikbare hoogte. Dit grootste complex van graftomben wordt in geen reisgids beschreven, maar met Thika vindt u het! In het Museo Leymebamba ziet u de grootste mummievondst in de Andes en Chachapoyaobjecten. Uw Nederlandstalige gids neemt u overal mee naar toe.

 

Peru Chan Chan ruines

Huaca de la Luna, Chan Chan en Sipán

Uw volgend reisdoel is één van de mooiste koloniale steden van Peru: Cajamarca. De Incavorst Atahualpa werd hier door de Spanjaarden ter dood veroordeeld. Vanuit de kustplaats Trujillo gaat u naar Huaca de la Luna (de Tempel van de Maan), het belangrijkste ceremoniële centrum van de Mochesamenleving. Ook bezoekt u de adobestad Chan Chan, uit de tijd van de Chimuheersers. En natuurlijk ook het beroemde graf van de Heer van Sipán.

Peru Brilbeer Chaparri natuur rondreis wildlife

Vogels en brilberen bij Chaparri

Na alle cultuur is het tijd voor natuur. In de Chaparri Eco Lodge gaat u op zoek naar vogels als de spotted sandpiper. In de omgeving treft u ook witstaartherten, woestijnvossen en wilde zwijnen aan. En in het rescue centre van de lodge ziet u brilberen. Deze beren zijn slachtoffer van handel en worden hier voorbereid om terug te keren in de natuur.

  

Peru Incahuasi vrouwen inheemse bevolking rondreis

Ontmoet de Incahuasi

In het binnenland ontmoet u nazaten van de Cañarisindianen, de Incahuasi, ooit door de Inca’s vanuit Ecuador naar Peru gebracht. Doordat de Incahuasi geïsoleerd leven, lijkt hun manier van leven nog sterk op eeuwenoude gebruiken uit de Inca- en pre-Inca tijd. U wordt hartelijk ontvangen door de weefsters. Zij leiden u door het dorp en laten u zien hoe de vrouwen hun kleurrijke kledij weven.

 

Peru Mancora relaxen aan het strand

Mancora strand

De laatste dagen van uw reis brengt u door in alle rust aan de warme wateren van de Pacific. Bij Mancora liggen de mooiste stranden van Peru. Het klimaat is er constant en warm, wat het een heerlijke strandlocatie maakt. Het DCO Boutique Hotel waar u verblijft, ligt pal aan het strand. Een frisse duik voor het ontbijt? Het kan. ’s Avonds geniet u van het uitstekende restaurant in het hotel of van de gezellige en goede restaurants in Mancora.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze 19-daagse Rondreis Noord-Peru ligt tussen de € 4.900 en € 5.400 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.