Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse rondreis door Noord-Tanzania ligt tussen de €7.000 en €8.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share

15 DAGEN NATUUR EN WILD

Tijdens een 15-daagse rondreis door Noord-Tanzania bezoekt u de bekende en minder bekende parken zoals de Serengeti en Tarangire. De tentenkampen liggen op idyllische plekken, de geluiden wiegen u in slaap. Maar ook het culturele aspect komt volop aan bod: u maakt een wandeling met een Masaigids en bezoekt een lokale markt in Arusha. Wijkt u het liefst wat verder van de gebaande paden af? Maak dan een tweedaagse hike door de ongerepte wildernis, van de Empakaaikrater naar het Natronmeer. Bent u na al deze belevenissen op zoek naar nog meer spanning? Reis dan door naar Rwanda, voor een trekking naar de beroemde berggorilla’s.

Het lokale leven in Karatu in Tanzania

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Op een steenworp afstand van de beroemde Ngorongorokrater ligt het kleurrijke dorp Karatu. Een perfecte plek voor een ontmoeting met de lokale bevolking. Rijdend door de vallei passeert u verschillende plantages, boerderijen en ateliers. Ontmoet de kunstenaars en bewonder hun werk. Bent u zelf schilder? Er staat altijd een doek en kwast voor u klaar.

Olifanten in Tarangine in Tanzania

OLIFANTENMIGRATIE IN TARANGIRE

Minder bekend dan de migratie in de Serengeti, maar even indrukwekkend: de olifantenmigratie in Tarangire. De grijze reuzen bewegen zich in groten getale naar de rivier. In de maanden juni en november is dit de enige plek om water te drinken. Een bijzonder zicht zijn de giraffen, struisvogels en buffels, die met de olifanten mee migreren.

Wildebeesten in de rivier tijdens de grote migratie in Tanzania

MAGIE VAN DE SERENGETI

Eenmaal aangekomen op de wereldberoemde open vlakte weet u het: dit is een betoverend stukje Afrika. De jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s is een prachtig natuurspektakel, maar wel druk, met alle voertuigen en reizigers die erop afkomen. Buiten deze periode, of in gebieden waar de migratie zich niet ophoudt, zijn katachtigen veel makkelijker te spotten!

Voetprint van een leeuw in Saadani in Tanzania

LEEUWENSPOREN AAN DE KUST

‘s Ochtends vroeg ziet u aan de pootafdrukken op het strand precies welke dieren vannacht op bezoek zijn geweest. De ligging van Saadani Safari Lodge zorgt voor een perfecte bush- en strandcombinatie aan de Indische Oceaan. Ga aan boord van een riviercruise, maak een wandeling door de natuur of bekijk het dagelijks leven van de lokale vissers vanaf uw terras.

Lokale markt met kruiden in Zanzibar

KOOKLES OP ZANZIBAR

Op Zanzibar kunt u heerlijk ontspannen aan het strand en zo al uw safari-indrukken verwerken. Wist u dat hier op culinair gebied heel wat te ontdekken valt? Zanzibar wordt ‘het specerijeiland’ genoemd. Samen met een lokale chefkok bezoekt u de markt in Stone Town. Hier zoekt u uw favoriete ingrediënten uit. En na een klein uurtje kokkerellen is de ‘pweza au kuku wa kupaka’ (octopus of kip gestoofd in kokosmelk) klaar. Eet smakelijk!

Een baby berggorilla in Oeganda en Rwanda

EEN DROOM WORDT WERKELIJKHEID

Liever wat meer actie? Reis dan door naar Rwanda. In Volcanoes National Park nemen wij u mee op een spannende zoektocht naar gorilla’s. Het worden intense uren: u moet vaak klauteren en klimmen om deze primaten van dichtbij te observeren. Net als u denkt dat u echt geen energie meer heeft, staat u oog in oog met een nieuwsgierige berggorilla. Onvergetelijk.

ROUTE EN PRIJSINDICATIE

Deze 15-daagse rondreis door Noord-Tanzania brengt u naar: Arusha, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park, Karatu/ Ngorongoro Conservation Area, Lake Burunge, Zanzibar en Stone Town.

De prijs voor deze 15-daagse rondreis door Noord-Tanzania ligt tussen de €7.000 en €8.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen avontuur in Tanzania