Rondreis Noord-Tanzania

15 dagen natuur en wild

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse reissuggestie ligt tussen de € 7.000 en € 8.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Kinderprijzen op aanvraag. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Gratis Overnachtingen
Tijdens een 15-daagse rondreis door Noord-Tanzania bezoekt u de bekende en minder bekende parken zoals de Serengeti en Tarangire. De tentenkampen liggen op idyllische plekken, de geluiden wiegen u in slaap. Maar ook het culturele aspect komt volop aan bod: u maakt een wandeling met een Masaigids en bezoekt een lokale markt in Arusha. Wijkt u het liefst wat verder van de gebaande paden af? Maak dan een tweedaagse hike door de ongerepte wildernis, van de Empakaaikrater naar het Natronmeer. Bent u na al deze belevenissen op zoek naar nog meer spanning? Reis dan door naar Rwanda, voor een trekking naar de beroemde berggorilla’s.
 
Thika Special: Overnacht u tijdens uw rondreis door Noord-Tanzania minimaal zeven nachten in de safarikampen van Nomad Tanzania? Dan krijgt u van ons twee van de zeven overnachtingen kosteloos! Deze special is het hele jaar door geldig, met uitzondering van de kerstperiode. Enkele kampen in de Serengeti en Tarangire zijn tussen juli en september gesloten. 

 

Route

Deze 15-daagse Rondreis Noord-Tanzania brengt u naar: Arusha – Lake Manyara National Park – Serengeti National Park – Karatu / Ngorongoro Conservation Area – Lake Burunge – Zanzibar – Stone Town.

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken!
 

 

Het lokale leven in Karatu in Tanzania

Bijzondere ontmoetingen 

Op een steenworp afstand van de beroemde Ngorongorokrater ligt het kleurrijke dorp Karatu. Een perfecte plek voor een eerste ontmoeting met de lokale bevolking. Rijdend door de vallei passeert u verschillende plantages, boerderijen en ateliers. Stap gerust uit om eens binnen te kijken, ontmoet de kunstenaars uit deze streek en bewonder hun werk. Bent u zelf een fervent schilder? Er staat altijd een leeg doek en een kwast voor u klaar.

 

Tanzania_Tarangine_olifantenmigratie

Olifantenmigratie in Tarangire

Minder bekend dan de migratie in de Serengeti, maar even indrukwekkend, is de olifantenmigratie in Tarangire. Deze grijze reuzen bewegen zich in groten getale naar de rivier. In de maanden juni en november is dit de enige plek om water te drinken. Bijzonder om te zien zijn de giraffen, struisvogels en buffels, die met de olifanten mee migreren. Onze gids zorgt ervoor dat uw jeep zo geparkeerd wordt dat u de mooiste foto’s kunt maken.

 

wildebeest migratie tanzania rivier

De magie van de Serengeti

Eenmaal aangekomen op de wereldberoemde open vlakte weet u het: dit is een betoverend stukje Afrika. De jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s is een prachtig natuurspektakel, maar wel druk, met alle voertuigen en reizigers die erop afkomen. Buiten deze periode, of in gebieden waar de migratie zich niet ophoudt, zijn katachtigen veel makkelijker te spotten. Wij vertellen u graag waar en wanneer u de Serengeti het meest intens beleeft.

 

Tanzania_Zanzibar_Cooking Spices

Kookles op Zanzibar

Op Zanzibar kunt u heerlijk ontspannen aan het strand en zo al uw safari-indrukken verwerken. Wist u dat hier op culinair gebied heel wat te ontdekken valt? Zanzibar wordt ‘het specerijeiland’ genoemd. Samen met een lokale chefkok bezoekt u de markt in Stone Town. Hier zoekt u uw favoriete ingrediënten uit. En na een klein uurtje kokkerellen is de ‘pweza au kuku wa kupaka’ (octopus of kip gestoofd in kokosmelk) klaar. Eet smakelijk

 

Een baby berggorilla kijkt in de camera, Oeganda en Rwanda

Een droom wordt werkelijkheid

Liever wat meer actie? Reis dan door naar Rwanda. In Volcanoes National Park nemen wij u mee op een spannende zoektocht naar gorilla’s. Het worden intense uren: u moet vaak klauteren en klimmen om deze primaten van dichtbij te observeren. Net als u denkt dat u echt geen energie meer heeft, staat u oog in oog met een nieuwsgierige berggorilla. Onvergetelijk.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse Rondreis Noord-Tanzania ligt tussen de € 7.000 en € 8.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

 

  

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]