Rondreis Oeganda

10 dagen langs regenwouden en savannes

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze tiendaagse reissuggestie ligt tussen de € 5.950 en € 6.450 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
In de dichte wouden van Oeganda wonen dieren die u niet observeert, maar bezoekt. Een ontmoeting met een gorillafamilie is een unieke ervaring. Maar er is méér. Een tiendaagse rondreis door Oeganda voert u langs de regenwouden en savannes van een ongerept land, waar reizigers nog echt reizigers zijn. Tropisch, indrukwekkend en vertederend. Welkom in Oeganda!  

 

Route

Deze tiendaagse Rondreis Oeganda brengt u naar: Entebbe – Kibale National Park – Queen Elizabeth National Park – Bwindi Impenetrable Forest – Lake Mburo National Park – Entebbe. 

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken!

 

JV_gorilla in bomen_rwanda

Een unieke ontmoeting

Het kan even duren tot u ziet wie de schrille kreten in de verte slaken. Chimpansees slingeren behendig door de kruinen van de bomen, tot ze naar beneden klauteren om u gade te slaan. Een unieke en ontroerende ontmoeting. U vindt in het Kibale Forest minstens twaalf primaatsoorten. Het nabijgelegen Bigodi Wetland is bovendien een paradijs voor vogelliefhebbers! 

Oeganda_leeuw in bomen_Queen Elizabeth National Park

Het park van the Queen

In het relatief kleine Queen Elizabeth National Park leven talloze diersoorten. Tijdens een boottocht op het Kazingakanaal kunt u ze ongestoord observeren. Verderop ligt het ongerepte Ishasha, een stukje wildernis aan de grens met Congo, waar leeuwen in bomen klimmen. Vergeet dus niet om af en toe naar boven te kijken tijdens uw safari! 

 

Oeganda_baby gorilla

Gorilla’s in de mist

Het is een spannende tocht. Op handen en voeten kruipt u het bos in, u klautert over een omgevallen boomstam. Opeens ziet u hem. Een keizerlijk beest, de zilverrug van de familie. Iets verderop zitten zijn beschermelingen: vijf wijfjes en een babygorilla. De jonge telg zoekt als eerste contact en frunnikt aan uw veters. Hun combinatie van wilde kracht en pure menselijkheid is hypnotiserend, neemt u dat van ons aan. 

Nijlpaard in Lake Mburo in Oeganda

Een cluster van meren

Op weg van Bwindi naar Kampala komt u langs Lake Mburo, een prachtig meer dat doet denken aan Lake Naivasha in Kenia. Een heerlijke plek om actief te verkennen. Ga bush biken of paardrijden in het Nationaal Park en bewonder het wild in zijn natuurlijke omgeving. Of kies voor een boottocht op het meer en geniet bij zonsondergang van de prachtige omgeving.

Prijsindicatie

De prijs voor deze tiendaagse Rondreis Oeganda ligt tussen de € 5.950 en € 6.450 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]