Vogelreis Panama

Van harpij tot quetzal

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 19-daagse reissuggestie ligt tussen de € 7.600 en € 8.200 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
De tanager, tityra, geel- en roodvleugelara, aracari en de euphonia… in Panama zijn meer dan 960 verschillende vogelsoorten geteld. Hoeveel spot u er? Thika brengt u in 19 dagen naar de beste plekken om vogels te bekijken, zoals Nationaal Park Soberania en de Pipeline Road. We koppelen u altijd aan een expertgids, zodat u er zeker van bent dat u niets mist. In de regio Darién gaat u samen op zoek naar de harpij, de grootste en sterkste arend van Latijns-Amerika.
 
Deze 19-daagse Vogelreis Panama brengt u naar: Metropolitan Park in Panama-Stad – Lake Gatun – Dariën Jungle – Antonvallei El Valle – Penonome – Boquete – Soberania Nationaal Park

 

panama_honeycreeper

Natuur in de stad

Zelfs in Panama-Stad is de natuur dichtbij. Het Metropolitan Nationaal Park grenst aan de stad, twintig minuten rijden vanaf uw hotel in Casco Viejo. In dit park leven 200 vogelsoorten, waaronder de green honeycreeper en de oranje tangare (orange-billed tanager). Ga er vroeg in de ochtend naar toe en word samen wakker met de kleurrijke vogels. Beklim daarna de Cerro Mono Titiheuvel, voor een betoverend uitzicht op de stad.

 

Panama soverania canopy tower vogels spotten

Hoog in de toren

Welke plek kiest u om de tanager en tityra te spotten, de Canopy Tower, het dakterras of de privacy van uw eigen kamer? Midden in vogelparadijs Soberania National Park ligt de Canopy Tower Lodge. In deze sympathieke ecolodge staat alles in het teken van vogels. U ziet er kleurrijke vogels als de motmot, trogon en de flycatcher. Ook bezoekt u een van de beroemdste plaatsen om vogels te spotten: de Pipeline Road.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

panama_harpy_eagle

Darién regenwoud

Voor vogelliefhebbers is een verblijf in het Darién National Park een must. Het regenwoud biedt een thuis aan vier soorten ara’s, waaronder de geel- en roodvleugelara. Ook de golden headed quetzal, red-throated caraca en de harpij leven hier. Vanuit het Canopy tented camp bestrijkt u met een open jeep een groot gebied. Zo is uw kans op het spotten van vogels en andere dieren optimaal. Onderweg geniet u van de onvoorstelbaar groene bossen, mangroves en rotsige kusten.

 

panama_anton_valley hangbrug wandelingen

De Antonvallei

Vanaf uw veranda turen naar de oropendola, aracari of de euphonia… de Canopy Lodge in de Antonvallei is een heerlijke plek voor avontuurlijke vogelliefhebbers, op slechts twee uur rijden van Panama-Stad. Vanuit de lodge kunt u kajakken, raften of een jungle- of bergtrekking maken. Zo combineert u de verstilling van het vogelspotten met de actie waartoe de natuur uitnodigt.

 

Quetzal Panama

Op zoek naar de quetzal

Verscholen in het groene binnenland van Panama ligt het stadje Boquete. Omdat het op 1200 meter hoogte ligt, is het een ideaal gebied voor het produceren van koffie. Boquete grenst aan het Volcan Baru National Park. In dit nevelwoud gaat u op zoek naar de quetzal. U wandelt langs het Sendero los Quetzales. Onderweg wijst uw expertgids van de Finca Lerida u de nestplaatsen.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze 19-daagse Vogelreis Panama ligt tussen de € 7.600 en € 8.200 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.