Rondreis Langs de Primaten in Rwanda

9 dagen met onze naaste verwanten

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze negendaagse voorbeeldreis ligt tussen de € 7.700 en € 8.900 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Van een kleine gouden meerkat verscholen in het bamboebos tot een imposante zilverrug gorilla op een open plek in het regenwoud. Tijdens een negendaagse rondreis door Rwanda gaat u met een gids aan uw zijde op zoek naar vier verschillende apensoorten. Wandel over de vulkaanheuvels, langs kraters en door theeplantages. Want alleen te voet komt u dichter bij primaten dan u ooit bent geweest. 

Route

Deze negendaagse Rondreis Langs de Primaten in Rwanda brengt u naar: Kigali – Nyungwe Forest National Park – Lake Kivu – Volcanoes National Park – Kigali.

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken!

 

Chimpansee in Rwanda

Speelse chimpansees

Het regenwoud van Nyungwe Forest National Park is het leefgebied voor chimpansees, reptielen en honderden vogelsoorten. Met gespitste oren en een goede gids wandelt u door het woud. Onderweg wijst uw gids u op de bijzondere planten en kleine dieren. Opeens hoort u de kreet van een chimpansee. De adrenaline stroomt door uw lichaam. Niet veel later staat u oog in oog met deze primaten. Met speelse bewegingen klimmen ze van tak naar tak en houden u goed in de gaten.

 

Rwanda Oeganda colobus aap in de boom

Op bezoek bij de franjeapen

Vanuit uw comfortabele Nyungwe Forest Lodge wandelt u door de theeplantages. In het tropische woud rondom de theeplantage ontmoet u een familie franjeapen. Door hun zwart witte vacht en lange rugharen zijn ze in de groene, open omgeving makkelijk te herkennen. Volg de franjeapen terwijl ze in de bomen eten, spelen en de wetten van de zwaartekracht tarten.

 

Een familie berggorilla's rust uit in de bossen van Oeganda

Een bijzondere ontmoeting

De wandeltocht in het Volcanoes National Park gaat over een steile vulkaanhelling. Na een uur klauteren over omgevallen bomen en door het dichtbegroeide bos wordt uw inzet beloond. Tussen het struikgewas ziet u een kleine berggorilla die u schuw aankijkt. De rest van de familie zit iets verderop in het gras. Een uur lang observeert u hen op enkele meters afstand. Een bijzonder moment om nooit meer te vergeten.

 

Een gouden meerkat in de jungle van Rwanda

Een vrolijke verschijning

Een totaal andere beleving ervaart u tijdens uw ontmoeting met de gouden meerkatten. Uw zoektocht voert u door de bamboebossen van Volcanoes National Park. Aan de voet van de vulkanen leven deze apen in grote groepen samen. Met hun gouden vacht, wollige wangen zijn de apen een vrolijke verschijning. Hun bewegelijkheid houdt u alert. Verlies ze niet uit het oog!

 

Verleng uw rondreis

Wilt u meer van Rwanda zien? Verleng uw rondreis dan met een trekking naar de kraterrand van de Bisokevulkaan. Een uitdagende tocht door het regenwoud met als eindpunt een krater omringd door groene heuvels. Bij helder weer heeft u schitterend uitzicht op het kratermeer en de andere vulkanen van het Virungagebergte.

  

Prijsindicatie

De prijs voor deze negendaagse Rondreis Langs de Primaten in Rwanda ligt tussen de € 7.700 en € 8.900 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

 

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]