Safari door Kenia

11 dagen langs wildparken

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze elfdaagse reissuggestie ligt tussen de € 6.100 en € 6.900 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, accommodatiekeuze, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Twee Duitse ontdekkingsreizigers stonden in 1849 vol ontzag voor Mount Kenya. Aan hun lokale gids, een lokale Kamba, vroegen ze hoe hij de berg in zijn taal noemde. “Kii-nyaa” antwoordde de man, die dacht dat ze naar zijn kalebas wezen. Mount Kenya was geboren. Maak een elfdaagse safari naar enkele van de mooiste wildparken en meren van Kenia die uw dromen overtreffen.

 

Route

Deze elfdaagse Safari door Kenia brengt u naar: Nairobi – Samburu National Reserve – Lake Elementaita – Masai Mara Conservancies – Nairobi.

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken!
 

De Ewaso Ngiro rivier in het Samburu National Park in Kenia

De parel van het Noorden

Klein maar fijn. Zo omschrijven we het Samburu National Reserve, ten noorden van Mount Kenya, het liefst. Het park wordt gevoed door de koffiekleurige Ewaso Ngirorivier. De Northern Five zien? Dit is één van de beste plekken in Afrika om de gerenoek, de netgiraf, de beisa oryx, de Grévy’s zebra en de koedoe te spotten. Ondertussen geniet u van de ongerepte landschappen en een authentieke bushbeleving. 

Kenia_LakeElementeita_Sunset

Een spiegel onder de zon

In de Great Rift Valley ligt het mooiste meer van Kenia: het onbekende Lake Elementaita. Dit meer wordt elk jaar bezocht door duizenden watervogels. De achtergrond wordt gedomineerd door the Sleeping Warrior, een uitgedoofde vulkaan die doet denken aan een slapende Masai. Geniet van het magische moment wanneer het water van Lake Elementaita een gouden spiegel wordt onder de ochtendzon.

 

Kenia_MasaiMara_Migratie

Vanaf de eerste rij

Gedreven door hun instinct zwerven duizenden gnoes, antilopen en zebra’s over de vlaktes. De Masai Mara staat symbool voor het klassieke Kenia. Wij nodigen u uit om deze klassieker zelf te beleven, maar dan op ónze manier. In de Masai Mara Conservancies, aan de rand van het Nationaal Park, bent u even één met de natuur. Hier trekt u te voet door de savanne en ervaart u hoe de bush ‘s nachts een heel andere wereld lijkt te worden. Beleef de bush met al uw zintuigen, ver van alle drukte.

Prijsindicatie

De prijs voor deze elfdaagse Safari door Kenia ligt tussen de € 6.100 en € 6.900 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, accommodatiekeuze, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.