Safarireis Sri Lanka

15 dagen op pad in de natuur

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse voorbeeldreis ligt tussen de € 5.000 en € 7.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, accommodatieniveau, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het allebei mogelijk. Natuurtoerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Het is daarom extra belangrijk om de juiste natuurgidsen in te zetten. Vergroot uw kansen om met uw gids bijzondere dieren te zien en beleef de natuur optimaal. 

  

Route

Deze 15-daagse Safarireis Sri Lanka brengt u naar: Colombo – Wilpattu NP – Matale – Nuwara Eliya – Yala NP – Galle – Colombo.

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken!

 

Sri Lanka_Yala_luipaard lopend

Kijk, een luipaard!

Uw reis begint in Wilpattu National Park, het grootste natuurpark van Sri Lanka. U zult ongetwijfeld een luipaard willen zien. Om optimaal van het park te genieten en uw kansen op het zien van de luipaard te vergroten, raden we minimaal drie nachten aan. U overnacht in een comfortabel tented camp naast de entree van het park en kunt daardoor uw safaritijd optimaal benutten.

 

Sri Lanka_Horton Plains varaan

Vanille en vogels

In de centrale hooglanden overnacht u op een specerijplantage. Wandelend over de landerijen ziet – en ruikt! – u peper-, vanille- en kardamomplanten. Verse kokosnoten plukt u zo uit de boom. Vergeet uw verrekijker niet, want vogels zijn hier overal. In het theedistrict kunt u wandelen naar World’s End in Horton Plains National Park, waar u beloond wordt met een prachtig uitzicht. Omdat dit park hoog ligt, treft u hier weer heel andere dieren zoals sambarherten en enorme varanen.

 

Sri Lanka_Yala_olifantenrots_landschap

Yala National Park

Yala National Park is een bijzonder veelzijdig park en een van de beste plekken ter wereld (!) om luipaarden te zien. Met uw gids zoekt u de rustiger delen van het park op, zodat u optimaal van de omgeving kunt genieten. De kans is groot dat Aziatische olifanten uw pad kruisen. Uw gids houdt verder zijn ogen open voor de lippenbeer en wijst u op roofvogels en moeraskrokodillen.

 

Sri Lanka_Mirissa_potvis onder water

Op walvissafari

Aan de zuidkust van Sri Lanka stapt u de safariboot in. Enkele tientallen kilometers uit de kust van Mirissa kunt u namelijk heel dicht bij een belangrijke migratieroute komen voor blauwe vinvissen en potvissen. Omdat u in een privéboot reist, arriveert u eerder dan andere boten, zodat u de walvissen in alle rust kunt bekijken. U benadert de dieren bovendien op verantwoorde wijze, zonder overlast te veroorzaken.

 

Birding in Sri Lanka Sinharaja 2009 12 06 0373 © Gehan dSW

Overal vogels

Wilt u extra genieten van de diversiteit aan vogels zoals de felblauwe Sri Lankaanse ekster of de negenkleurige pitta? Dan stellen we een verlenging voor naar het regenwoud van Sinharaja. Dit tropische regenwoud is een van dé vogel hotspots in de wereld met een heus wereldrecord: binnen één groep vogels worden hier tot wel 42 verschillende soorten geteld.

Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse Safarireis Sri Lanka ligt tussen de € 5.000 en € 7.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]