Unieke expeditiecruise in Indonesië

8 dagen expeditie op superjacht Aqua Blu

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De reissom voor een 8-daagse/7 nachten expeditiecruise in Indonesië op de Aque blu ligt rond de € 7.000,- per persoon (cruise only). We stellen uw reis op maat samen aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, de actuele prijzen en wisselkoersen, uw reisdatum en beschikbaarheid.

Inbegrepen: expeditiecruise met de Aqua Blu, 7 nachten, volpension inclusief alle landingen en activiteiten.

Niet inbegrepen: vluchten, overig vervoer en verblijf.

Share
Je zou denken dat in Indonesië alles op toeristisch vlak wel zo’n beetje ontdekt en bekend is. Niets is minder waar. Want een van onze partners, Aqua Expeditions, die ook actief is in het Amazonegebied in Peru, heeft de bestemmingen Spice Islands, Komodo National Park en Raja Ampat herontdekt. Aan boord van het kleine luxe cruisejacht Aqua Blu, dat vernieuwd is en opnieuw ingericht is door de Nederlandse jachtdesigner Cor. D. Rover, heeft Aqua Expeditions een prachtige manier gevonden om de Spice Islands, Komodo National Park en Raja Ampat op een andere manier bereikbaar te maken voor een select aantal bezoekers.

  

Hoofdingang van 17e eeuwse Nederlandse VOC fort Belgica in Bandaneira, Banda Islands, Maluku, Indonesië

Ambon, Spice Islands

Bij de Spice (of Banda) Islands ligt de oorsprong van nootmuskaat, een kruid dat meer waard was dan goud in de tijd van Columbus en Magellan. De Nederlanders hadden hier een zeer actieve rol in de 17de eeuw, er is daarom nog veel Nederlandse historie te vinden in deze regio. Daarnaast is er ook een uitbundig vogelleven. Met soorten als black capped lory, nicobar pigeon, pink headed imperial pigeon en de peregrine falcon kunt u bijzondere soorten bijschrijven op uw vogellijst.
 

  

Komodo Dragon in Komodo National Park, Indonesië

Komodo National Park

Dit nationale park is wereldberoemd door de Komodovaranen die alleen in dit park voorkomen. Een volwassen varaan kan wel meer dan drie meter lang worden. Ze zien er nogal log uit maar ze zijn sneller dan u denkt. Varanen hebben een uitstekende neus en zullen direct reageren als ze bloed ruiken. Komodo bestaat uit en aantal klifeilanden met smalle baaien. Komodo eiland is heuvelachtig met savannes en grasgebieden, een ideaal leefgebied ook voor veel vogelsoorten. Ook onder water is Komodo interessant. Bij het snorkelen en duiken kunt u oog in oog komen met dugongs (Indische zeekoeien).
 

  

vrouw duikt naast grote kokkel in raja ampat, indonesië

Raja Ampat

Dé snorkel- en duiksensatie van de Stille Oceaan. De archipel Raja Ampat biedt niet alleen onder water een visueel spektakel met een ongeëvenaarde marine diversiteit. Ook de boeiende landschappen met geheime lagunes, baaien en ongerepte stranden zijn een lust voor het oog. Paradijsvogels en koningspapegaaien leven hier samen met 350 andere vogelsoorten. De stranden van Raja Ampat zijn vaak broedplaatsen voor schildpadden terwijl de mangrovebossen voor dugongs en tal van kleurrijke vissoorten bescherming en voedsel bieden.

  

Premium cruisejacht van aqua expeditions

Premium cruisejacht Aqua Blu

Het kleinschalige 5-sterren cruisejacht Aqu Blu is voor 7 nachten uw thuisbasis. Er zijn slechts 15 suites en de  verhouding passagiers en crew is bijna 1 op 1. Met twee kleinere boten worden landingen gemaakt en met een duikinstructeur kunt u gaan duiken of snorkelen. Alle activiteiten zijn inbegrepen. Er zijn drie vaarroutes:

  • Bali – Komodo (7 nachten)
  • Ambon en Spice Islands (7 nachten)
  • Sorong – Raja Ampat (7 nachten)

Er is een aantal 12-daagse expedities die Spice Islands met Raja Ampat combineren.

Prijsindicatie

De reissom voor een 8-daagse/7 nachten expeditiecruise in Indonesië op de Aqua blu ligt rond de € 7.000,- per persoon (cruise only). We stellen uw reis op maat samen aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, de actuele prijzen en wisselkoersen, uw reisdatum en beschikbaarheid.

 

Inbegrepen: expeditiecruise met de Aqua Blu, 7 nachten, volpension inclusief alle landingen en activiteiten.

Niet inbegrepen: vluchten, overig vervoer en verblijf.