Zeiljachtexpeditie naar Antarctica

zeventien dagen op exclusieve expeditie met Natural Habitat

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze zeventiendaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 20.900 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Met het aangepaste zeiljacht Australis vaart u richting Antarctica. Zeilen is vanwege het ijs niet mogelijk, maar dat maakt de trip er niet minder op. Integendeel! Met slechts zes medepassagiers, een expeditieleider en drie bemanningsleden is dit de meest intieme en exclusieve expeditie naar Antarctica. Met zo weinig mensen is het mogelijk om landingen te maken waar andere reizigers niet komen. Dus schuw het avontuur niet en beleef Antarctica zoals de eerste ontdekkingsreizigers dat deden!

Start in Ushuaia of Punta Arenas

Er zijn twee reizen met de Australis. De eerste begint in Ushuaia, over de Drake Passage naar Antarctica. Aan het eind van de expeditie vliegt u naar Punta Arenas. De tweede begint in Punta Arenas met de vlucht naar Antarctica en u vaart dan terug over de Drake Passage. De ruimte aan boord is beperkt – deze reis draait niet om luxe, maar de ervaring alleen te zijn in een oneindig adembenemende witte wereld!

Avontuur

Rond het Antarctisch Schiereiland vaart u met het zeiljacht Australis het avontuur tegemoet. Achter elke ijsberg en op elke landingsplek ontdekt u de ongerepte natuur. U wandelt door pinguïnkolonies, spot zeeleeuwen en -luipaarden en ziet voor de boeg bultrugwalvissen opduiken. Met de kleine zodiacs maakt u verkenningstochten langs ijsschotsen terwijl de expeditieleider u alles vertelt over de polaire omgeving.

Beperkt Comfort

De accommodatie aan boord van het zeiljacht Australis is krap maar comfortabel. Er is een toilet en een kleine badkamer. Een persoonlijke ruimte is er niet, dus dat vraagt om een tolerante houding ten opzichte van uw medereizigers. De omstandigheden op de Drake Passage kunnen ruw zijn, en u zult af en toe benedendeks tijd met elkaar moeten doorbrengen. De staf en de expeditieleiding zijn natuurlijk goed voorbereid.

Actief

Rond het Antarctisch Schiereiland is veel te zien en te doen. Maak bijvoorbeeld een kajaktocht tussen de ijsschotsen! Op veel landingsplekken is het mogelijk om wandelingen te maken. Die gaan dan over kiezelstranden of iets steile, besneeuwde hellingen. Een goede conditie is daarom een aanrader. Naast pinguïns, robben, zeevogels en walvissen bezoekt u ook één of meerdere wetenschappelijke stations. Zo krijgt u een totaalbeeld van het continent Antarctica.

Prijsindicatie

De prijs voor deze zeventiendaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 20.900 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Inbegrepen: transfer naar het schip, zeventien dagen/zestien nachten cruise op basis van volpension (inclusief excursies tijdens de cruise en vluchten King George – Puntenas of vice versa).

Niet inbegrepen: intercontinentale vluchten, overig vervoer en verblijf.