Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

“Questions?”, het stopwoord van de altijd glimlachende Junaid. De negentienjarige Junaid is de komende anderhalf uur onze gids door de wijk rond het treinstation van Delhi. Met zijn aanstekelijke enthousiasme loodst hij ons door de wirwar van smalle steegjes en stopt regelmatig voor een anekdote of een persoonlijk verhaal.

In goed Engels vertelt hij ons gretig over het lot van de straatkinderen van Delhi, waar hij zelf deel van uitmaakte tussen zijn negende en veertiende levensjaar. Zijn blauwe Salaam Baalak Trust T-shirt helpt ons om de jonge gids in de mensenmassa niet uit het oog te verliezen.

Andere kant van Delhi

Salaam Baalak Trust is een non-profit en niet-gouvernementele organisatie die is begaan met het lot van de straatkinderen in Delhi. Om hun organisatie onder de aandacht te brengen en ook om inkomsten te genereren, begeleiden voormalige straatkinderen een stadswandeling door de straatjes van Delhi, vooral rond het station. Geen tempels, illustere gebouwen of iets dergelijks onderweg. Het “moois” vind je in de waargebeurde en soms hartverscheurende verhalen, maar ook in de kleine successen van de voormalige straatkinderen: hoe ze op straat terechtkwamen, wat ze daar deden, over hun diefstallen, hun verslavingen (vooral aan goedkope lijm), hoe ze in contact kwamen met Salaam Balaak Trust, daar uiteindelijk werden opgevangen en op die manier regulier onderwijs en voeding kregen.

De fotograafjes van Salaam Baalak

Junaid neemt ons mee naar een dagopvangcentrum dicht bij het treinstation in een gebouw van de Ground Reserve Police. Hier komen kinderen voor een dag proeven van de aandacht en leren ze de organisatie kennen. Ze spelen op de grond en genieten van een warme maaltijd. Tien minuten wandelen daarvandaan komen we aan bij een meer permanente opvang voor jongeren in hartje Delhi. We ontmoeten er een tiental kinderen die ervoor hebben gekozen om van de straat te blijven en de kans te grijpen die hen wordt aangeboden door Salaam Baalak. Ze zijn onmiddellijk weg van onze fototoestellen en beginnen meteen mekaars foto te nemen. Wanneer ze samen de resultaten bekijken, beginnen ze spontaan te giechelen. Prachtige momenten!

Mooie verhalen

Op de muren hangen foto’s van Gandhi, maar ook van Ms. Praveen Nair, de bezielster van de Salaam Baalak Trust, op bezoek bij Michelle Obama in Washington. Een beetje verder hangt het wekelijkse uurrooster: sport, Hindi, wiskunde, Engels, enz. We beëindigen de wandeling in de kantoren van de Trust, waar we kennis maken met andere medewerkers van de organisatie. Sommigen van de kinderen hebben het geschopt tot fotograaf of ingenieur; er zijn heel wat mooie verhalen. En het prachtige is dat ze hun verleden niet vergeten zijn en hun lotgenoten nog steeds helpen.

Wij vragen Junaid wat hij graag wil worden: football coach!

Ik nodig u graag uit om de website van Salaam Baalak Trust te bezoeken en alles te weten te komen over dit prachtige initiatief.

India de straten van Delhi stadswandeling Salaam Balaak Straatkinderen worden opgevangen door Salaam Balaak Trust in India, Delhi India wandeling Salaam Balaak Trust

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat wilt u doen in India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.