Auteur
Arjan Westhoff
0 Reacties
Arjan Westhoff

Dat Argentinië veel meer is dan de hoofdstad Buenos Aires, het Vuurland en Patagonië, wist Arjan als expert Latijns-Amerika natuurlijk wel. Maar dat de regio Salta zoveel variatie biedt en dat de landschappen zo mooi zijn, ervoer hij pas echt dankzij topgids Diego en een 4×4-auto. Lees hier hoe Salta al na één rit Arjans favoriet werd.

Als het vliegtuig op de luchthaven van Salta landt, staat Diego al op me te wachten. Met een grote 4×4. Het lijkt me een tikkeltje overdreven, maar als we later over de gravelwegen in de hoge Andes rijden, blijkt zo’n auto geen overbodige luxe.

Hoog in de Andes

Diego laat me eerst de bekendere hoogtepunten van Salta zien zoals de roze kathedraal en de markt van San Martin waar ik heerlijke empanada’s eet. Daarna rijden we via een niemandsland door het nationale park Los Cardones. Diego wijst me op een verkeersbord: altura 3.670 m. Dat is rijden op hoogte in de Andes! Iets verderop stoppen we langs de weg. Samen wandelen we over een smal zandpad naar beneden en ineens vind ik mezelf tussen huizenhoge cactussen. Deze Cardoncactussen worden hier gebruikt als bouwmateriaal voor deuren en plafonds. Bijzonder dat in dit dorre, ruige deel van de Andes cactussen tien meter de lucht in steken. Ik ben niet zo groot, en naast zo’n cactus voel ik me nog kleiner.

Argentinie grote kaktussen001

Argentinie Arjan bij kaktussen Salta001
Thika-expert Arjan en gids Diego

Van wit tot wijnrood

We rijden zuidwaarts richting Cachi. De landschappen wisselen elkaar continu af. Van hooglanden met besneeuwde bergtoppen, gele bloemenvelden die fel afsteken tegen de blauwe lucht tot rode bergvalleien. Ongelofelijk hoe kleurrijk de Andes is! En dat mooie landschap heb ik voor mijzelf, want er passeren amper auto’s. Andere mensen of dorpjes zien we al helemaal niet. Des te verrassender is het als Diego opeens rechtsaf slaat en de auto parkeert bij bodega Colomé. Er blijkt een biologische wijngaard ‘verstopt’ te zitten in dit prachtige landschap. Ik geniet hier van een heerlijke lunch met een goede Colomé Reserva Malbec. Dat is eens iets anders dan de bekende rode wijnen uit Mendoza.

De pijlen volgen naar Cafayate

Ons einddoel voor vandaag, de wijnstad Cafayate, komt in zicht. Nog steeds blijven de landschappen mij verbazen. Als we door Las Flechas rijden zie ik honderden pijlvormige heuvels. Ik vraag Diego te stoppen om een korte wandeling te maken. Gelukkig kent Diego de regio goed en stopt hij halverwege Las Flechas op een plek waar we gemakkelijk naar boven kunnen klauteren. Boven op de berg bewijst Diego opnieuw de meerwaarde van een goede gids: het uitzicht is hier zoveel mooier dan beneden. Hier zie ik de diepte, de weidsheid en het heldere rood van de heuvelwanden echt goed. Het lijkt alsof de pijlvormige heuvels ons de witte wijnstad Cafayate wijzen. Tijd om te vertrekken.

Landschap Las Fletchas in Argentinie

 

Bent u ook een liefhebber van prachtige landschappen en benieuwd naar deze regio? Neem dan contact op met Arjan. Hij  vertelt u graag meer over de mooiste plekken van Argentinië en buurland Chili zoals de maanvallei en de zoutvlaktes in de Atacamawoestijn.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe reist u door Argentinië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.