Share

EXPEDITIESCHIP

De Hondius van Oceanwide Expeditions is vernoemd naar de 16e-eeuwse Vlaamse cartograaf Jodocus Hondius (Joost de Hondt). Het schip kan met maximaal 170 passagiers kleinschalig genoemd worden naar de huidige maatstaven. Inmiddels heeft het schip haar eerste seizoen achter de rug, met vele tevreden gasten. De uiterst ervaren kapitein weet het schip ook onder lastige weersomstandigheden aan te meren. Hierdoor hoeft u favoriete landingen niet snel te missen. Voor de kenners van Oceanwide biedt de Hondius wat meer comfort en meer faciliteiten dan de Plancius en Ortelius. Lezingen worden gegeven in de presentatieruimte en in de bibliotheek treft u een breed scala aan interessante boeken met achtergrondinformatie over de natuur die u te zien krijgt.

WAAROM DE HONDIUS?

Aan boord van de Hondius geniet u van ijslandschappen en dierenleven terwijl deze zo min mogelijk worden beïnvloed. Het schip maakt gebruik van milieuvriendelijke LED-verlichting, stoomverwarming, biologisch afbreekbare lakken en geavanceerde systemen voor energiebeheer die het brandstofverbruik en CO2-niveau op een minimaal niveau houden. Tijdens de landingen krijgt u ruimschoots de tijd om dieren te fotograferen en de woeste natuur in u op te nemen. De passagiers beschikken over veel ruimte aan dek en er zijn twee boegdeuren waar in de zodiacs gestapt kan worden.

AAN BOORD VAN DE HONDIUS

Alle 80 passagiershutten hebben privéfaciliteiten. De vierpersoons- en driepersoonshutten hebben stapelbedden en zijn ideaal voor gezinnen. Alleenreizende gasten kunnen ook een hut delen, wij vragen desgewenst een laag bed voor u aan. De tweepersoonshutten hebben lage bedden, waarbij de hogere categorie hutten ook een zitje met zicht naar buiten hebben. Zoekt u wat meer ruimte en een eigen balkon? Dan bieden de grand suites u het beste in comfort. Op meerdere niveaus zijn er observatielounges, die panoramisch zicht over zee en de ijsmassa’s bieden.

Mensen skieën in Spitsbergen

VAARROUTES EN PRIJZEN

De Hondius vaart zowel in het Noordpool- als in het Zuidpoolgebied. In het noorden vaart het schip langs de kusten van Spitsbergen en Groenland. In het zuiden vaart de Hondius naar het Antarctisch Schiereiland, de Falklandeilanden en South Georgia. Voor meer details over het schip en de reisdata en prijzen klikt u op onderstaande links of neemt u telefonisch contact met ons op.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]