Antarctica en de Falklandeilanden

Expeditiecruise naar vijf soorten pinguïns

Share
Wie meerdere soorten pinguïns wil zien tijdens een expeditie en cruise naar Antarctica, doet er goed aan om te kiezen voor een cruise die zowel het schiereiland Antarctica als de Falklandeilanden bezoekt. U kunt dan zeker vijf verschillende soorten pinguïns zien. Te voet, per zodiac of vanaf het schip geniet u van besneeuwde ijsbergformaties, enorme gletsjers en rotsstranden vol broedende pinguïns. De koningspinguïns ziet u bij de Falklandeilanden. U ziet hier ook zeeleeuwen en zeeolifanten. En dat maakt deze expeditie compleet.
 

drake passage antarctica plancius

Drake Passage

Uw reis start in Ushuaia, Argentinië. In de middag scheept u in en daarna koerst de kapitein richting de Drake Passage. De volgende ochtend heeft u ongemerkt al een paar uur door de passage gevaren. Albatrossen en stormvogels vergezellen u op uw zeereis. Ze zweven boven de golven en glinsteren in het zonlicht: beelden die u niet snel vergeet. De Drake Passage is een spannend onderdeel van de expeditie. U voelt meteen hoe afgelegen en puur het schiereiland is.

 

Antarctica pinguins

Pinguïneiland

Na anderhalve dag varen nadert u de South Shetland eilanden en uw eerste landingsplaats: Pinguïneiland. Vernoemd naar…juist. Waar u ook kijkt, overal ziet u waggelende, klauterende en springende stormbandpinguïns. Deze grote groep trekt weer andere dieren aan. Reuzenstormvogels en sternen komen graag een kijkje nemen. Weddellzeehonden en zeeolifanten kiezen een strategische plek op de kiezelstranden, tussen de oceaan en de pinguïns in.

 

antarctica zodiac cruise

Cuverville Island

Ook vandaag starten de naburige pinguïns de dag met een opmerkelijk concert. U raakt gewend aan het ochtendritueel op het schip. Om acht uur staat u klaar om in een zodiac te stappen. Na een korte tocht bereikt u Cuverville Island, waar twee soorten pinguïns u zonder veel argwaan ontvangen. Houd uw camera gereed om aandoenlijke tafereeltjes vast te leggen. Pinguïnkuikens rennend achter de ouders aan, struikelend over stenen en bepikt door soortgenootjes.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

antarctica ioffe dek ijs zicht cruise expeditie

Lemairekanaal

Eén van de mooiste vaartochten brengt u door het Lemairekanaal naar Petermann Island. Met donderend geraas storten op deze route regelmatig sneeuwlawines van de steile rotsen. U vaart langs bergen, rotswanden en gletsjers. Kliffen torenen boven uw schip uit. Het vereist veel stuurmanskunst om het schip veilig langs de ijsbergen te laveren. Terwijl uw kapitein zich optimaal concentreert, geniet u van de spectaculaire uitzichten.

 

Falklandeilanden rob

Zeeleeuwen en -olifanten

Sea Lion Island is één van de mooiste Falklandeilanden. Het eiland is klein en tamelijk vlak, ideaal om te voet te verkennen. Op het strand loopt u langs de pinguïns naar de kliffen aan de westkant. Geniet van het uitzicht en bewonder de zeeleeuwen die hier aan het uitrusten zijn. Zeeolifanten vindt u aan de noordkant. De gevechten tussen mannetjes die hun harem beschermen zijn spectaculair.

 

Falklandeilanden koningspinguins

Koningspinguïns en Port Stanley

U sluit uw expeditiecruise af met een bezoek aan de hoofdstad van de Falklandeilanden: Port Stanley. Maar niet voordat u de koningspinguïns van de Falklandeilanden hebt ontmoet. In het pittoreske havenstadje Port Stanley, met haar felgekleurde huizen, is veel te zien. Breng een bezoek aan de prachtige kathedraal en het museum, of drink een biertje in één van de Engelse pubs. Hier eindigt uw expeditie-avontuur.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is daarom een indicatie. Er zijn vele andere mogelijke landingsplekken bijvoorbeeld Deception Island, Port Lockroy en Brown Bluff. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland en bij de Falklandeilanden. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.