Antarctica en de Rosszee

Expeditie langs de westkant van de Zuidpool

Share
Dit is een unieke expeditiecruise naar Antarctica en de Rosszee. Voor wie de zelden bezochte regio’s van Antarctica wil ontdekken en in het voetspoor wil treden van beroemde ontdekkingsreizigers als Roald Amundsen. U gaat aan boord van de Ortelius en vaart van Argentinië naar Nieuw-Zeeland of v.v. van het Antarctisch Schiereiland tot de Rosszee en de sub-Antarctische eilanden tussen de Zuidpool en Nieuw-Zeeland. Een unieke expeditie voor ware avonturiers. 
antarctica ezelspinguins landing cruise

Witte continent

Met deze bijzondere expeditie komt u op plaatsen op het Antarctische continent die voor de meeste mensen namen op een kaart van het witte continent blijven. U beleeft dat deel van Antarctica waar nog niet veel over is geschreven en weinig mensen u zijn voorgegaan. Wellicht de laatste echt ongerepte wildernis op aarde! Uw reis start in Ushuaia, Argentinië waar u aan boord gaat van het expeditieschip de Ortelius. U vaart over de Drake Passage en langs het schiereiland van Antarctica.

 

Helikoptervlucht over de Rosszee

Rosszee

De zodiaccruises en de landingen maken uw Zuidpoolavontuur compleet. Waar mogelijk gaat u met de expeditieleiding aan land. Bijzondere landingsplekken zijn het beroemde onderzoekstation Mc. Murdo in de Rosszee en Cape Adare waar u een bezoek brengt aan een van de grootste adéliepinguïnkolonies ter wereld. Eilanden als Macquarie Island en Campbell Island zijn bijzonder vanwege de diversiteit aan vogelsoorten waaronder de macquariepinguïns. 

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Antarctica Ross Sea landing zodiac

Ontdekkingsreis

De kapitein zet koers langs de hele Zuidpool, via de Phantom Coast, Amundsen Sea, Ross Sea en Macquarie Island eindigt deze legendarische tocht in Nieuw-Zeeland. Op verschillende, zeer afgelegen bases langs de kust van de Zuidpool delen de wetenschappers hun resultaten met u. Zij vertellen u alles over hun specifieke onderzoeken naar bijvoorbeeld atmosfeer en klimaat. U maakt helikoptervluchten en landingen op legendarische plekken op Antarctica.

 

Antarctica Ross Sea

Dagen op zee

Zoals bij alle expeditiecruises maken wij een voorbehoud met betrekking tot het weer, de ijscondities en de haalbaarheid van de landingen binnen de veiligheidsnormen. U zult nogal wat zeedagen tussen de hoogtepunten hebben maar zonder deze vaardagen kunt u niet een dergelijke, spraakmakende reis langs de Zuidpool en naar enkele van de meest afgelegen plekken ter wereld ondernemen. Goede vaart!

 

Vaarroute

De Ortelius vaart zijn eigen route, de ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De eerste reis naar Antarctica en de Rosszee vertrekt vanuit Ushuaia in Argentinië en eindigt in Nieuw-Zeeland. De tweede reis van de Ortelius vertrekt vanuit Nieuw-Zeeland en eindigt in Ushuaia in Argentinië.

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.