Antarctica en Snow Hill Island

Keizerspinguïns in Overvloed

Share

Staat een bezoek aan de keizerspinguïnkolonie op Snow Hill Island bij Antarctica op uw bucketlist? Dan baalde u vast net zo erg als wij toen in het jaar 2010 de laatste expeditie met de Khlebnikov werd uitgevoerd! Fantastisch nieuws: de Khlebnikov is terug en voert in oktober en november 2018 vier unieke expedities uit naar Snow Hill en de keizerpinguïns. Vanuit Ushuaia (Vuurland), vertrekt u richting Antarctica, naar de Weddell Sea en Snow Hill Island. Met als ultiem doel oog in oog staan met keizerspinguïns!

 

Vaarroute:

Dag 1 – aankomst en overnachting in Ushuaia, Vuurland

Dag 2 – inschepen op de ijsbreker Kapitan Khlebnikov

Dag 3 en 4 – op zee, voorbereiding op de landingen op Snow Hill Island

Dag 5/11 – Weddell Sea en Snow Hill Island, mogelijkheden om te landen op Snow Hill Island om de keizerspinguïnkolonie van dichtbij te zien

Dag 12 en13 – op zee, terugkeer naar Ushuaia

Dag 14 – aankomst Ushuaia, na het ontbijt afscheid van bemanning en medepassagiers

Legendarische Khlebnikov

In Ushuaia gaat u aan boord van de legendarische ijsbreker Kapitan Khlebnikov. Met 24.000 paardenkrachten breekt deze krachtpatser als vanouds door het ijs. Met aan boord 110 gelukvogels die de kans hebben om de keizerspinguïns van Snow Hill te ontmoeten! Eerst een paar dagen op zee en de Weddell Zee invaren voordat het zover is.

 

Expeditieteam

Elke poolreiziger weet hoe belangrijk een goed expeditieteam is voor het welslagen van een expeditiecruise. Quark Expeditions is er in geslaagd om een uitstekend team te strikken voor de trips naar Snow Hill. Speciale gasten aan boord zijn: dr. Tom Hart, pinguïnexpert, en Sue Flood, een bekroonde wildlife fotografe en filmmaker voor onder andere de BBC.

Keizerspinguïns van Snow Hill

Het ultieme doel van deze ijsbreker-expeditiecruise is uw bezoek aan de keizerspinguïnkolonie. De helikopter landt op veilige afstand en dan volgt de wandeling naar de keizerspinguïns. Hoeveel tochten er mogelijk zijn naar Snow Hill is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar het expeditieteam zal er alles aan doen om u zoveel mogelijk tijd te gunnen en ruimt daar 4 tot 5 dagen voor in.

 

Ushuaia

Na dertien dagen aan boord van de Kapitan Khlebnikov bent u terug in de haven van Ushuaia en kijkt u terug op unieke ontmoetingen met de keizerspinguïns van Snow Hill Island. Gelukkig heeft u dan de foto’s nog!

 

Reisdata & Prijsindicatie

De Kapitan Khlebnikov vaart in oktober en november 2018 naar Snow Hills island. De volgende data staan gepland: 6 – 19 oktober 2018, 18 – 31 oktober 2018, 30 oktober – 12 november 2018 en 11 – 24 november 2018.

 

– 3-persoonshut (als alleenreizende kunt u op indeling boeken) cruise only € 16.995,- per persoon.

– 2-persoonshut cruise only € 25.495,- per persoon.

– suite cruise only € 28.050,- per persoon

– corner suite cruise only € 29.750,- per persoon.

 

Bij boeking wordt gerekend met de dagkoers US$ – €