Antarctica walvisexpeditie

Voer Onderzoek Uit Met Walvis-Wetenschappers

Share
In de wateren rondom Antarctica leven veel soorten walvissen. Bultrugwalvissen, dwergvinvissen en de reus onder de reuzen: de blauwe vinvis. Dé periode om bij Antarctica veel verschillende walvissen te kunnen zien is februari/maart. Reis mee op een van de expeditieschepen, vaar naar het Antarctisch Schiereiland en wees voorbereid op unieke ontmoetingen met de reuzen van de oceanen. Aan boord is een gids die gespecialiseerd is in walvissen. Samen met hem spot u veel walvissen. Soms is dat van heel dichtbij als u met een zodiac nietsvermoedend langs ijsschotsen en besneeuwde rotsstranden manoeuvreert. Uniek is onze samenwerking met het Woods Hole Oceanographic Institution, één van de wereldleiders op het gebied van onafhankelijk oceaanonderzoek. Op de afvaart van 2 maart 2019 kunt u samen met de experts van WHOI onderzoek doen naar walvisgedrag!
 
Vaarroute:
Dag 1 – inschepen in de haven van Ushuaia, Vuurland
Dag 2-3 – over de roemruchte Drake Passage
Dag 4 – South Shetland eilanden; eerste ijsbergen en eerste landingsmogelijkheid
Dag 5-9 – Antarctica! Zodiaccruises en landingen op en rond Antarctica. Op zoek naar de vele verschillende walvissoorten en data verzamelen met WHOI
Dag 10-11 – terug over de Drake Passage naar het vaste land van Argentinië
Dag 12 – Ushuaia, na het ontbijt neemt u afscheid van bemanning en medepassagiers
ushuaia beagle kanaal vertrek antarctica

Ushuaia

Uw schip ligt op u te wachten in de haven van Ushuaia in Argentinië. Nog voor het donker is, vaart u door het Beaglekanaal. De volgende ochtend heeft u ongemerkt al een paar uur door de Drake Passage gevaren. Albatrossen en stormvogels vergezellen u op uw zeereis. Ze zweven boven de golven en glinsteren in het zonlicht: beelden die u niet snel vergeet. De Drake Passage is een spannend onderdeel van de expeditie. U voelt meteen hoe afgelegen en puur het schiereiland is.

 

deception island whalers bay antarctica

Whalers Bay

Na anderhalve dag varen nadert u de South Shetland eilanden en uw eerste landingsplaats: Deception Island. U ziet de eerste ijsbergen en pinguïns. Een zodiac brengt u naar Whalers Bay. Een volgelopen krater schermt deze baai af van weersinvloeden. U ziet de resten van het walvisstation dat werd vernietigd door vulkaanuitbarstingen. Wegroestende containers en hangars staan als vergeten kunstwerken op het land.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

cuverville island antarctica pinguins ijs

Cuverville Island

Ook vandaag starten de naburige pinguïns de dag met een opmerkelijk concert. U raakt gewend aan het ochtendritueel op het schip. Om acht uur staat u klaar om in een zodiac te stappen. Na een korte tocht bereikt u Cuverville Island, waar twee soorten pinguïns u zonder veel argwaan ontvangen. Houd uw camera gereed om aandoenlijke tafereeltjes vast te leggen. Pinguïnkuikens rennend achter de ouders aan, struikelend over stenen en bepikt door soortgenootjes.

 

antarctica walvis bultrugwalvis staart ijs

Walvissen spotten

Samen met een gespecialiseerde gids aan boord, spot u verschillende soorten walvissen. In de wateren rondom Antarctica kunt u vele walvissoorten tegenkomen. Wees voorbereid op een unieke ontmoeting met de onbetwiste reuzen van de zee. Op uw zodiac kunt u oog in oog staan met bultrugwalvissen, dwergvinvissen en de enorme blauwe vinvis. Het spotten van deze walvissen is nergens zo spectaculair als in het witte landschap van Antarctica!

 

Antartica_Baaien en landingsplekken_whales

Koers naar Ushuaia

De kapitein zet weer koers richting het Beaglekanaal. Ook de komende twee dagen op de Drake Passage ziet u uit naar walvissen. De terugreis is ontspannen. U grijpt de kans om een laatste lezing bij te wonen en uw foto’s te bekijken en te delen met uw medepassagiers. In de haven van Ushuaia neemt u de laatste dag, na het ontbijt, afscheid. Met een schat aan mooie foto’s reist u naar uw volgende bestemming. deze expeditie is alvast geslaagd.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Port Lockroy, Petermann Island en Brown Bluff. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.