Antarctica Basecamp

Actief op het Schiereiland

Share
Tijdens de basecamp expeditiecruises ontdekt u op actieve en sportieve wijze de witte wereld van het schiereiland Antarctica. Vanuit uw kajak bewondert u ijsbergformaties, enorme gletsjers en rotsstranden vol broedende pinguïns. Met sneeuwschoenen aan wandelt u naar de toppen van ijsbergen en geniet u van magnifieke uitzichten. Echte avonturiers binden spikes onder hun schoenen en gaan ijsklimmen met een ervaren berggids. Deze basecampexpedities volgen dezelfde vaarroute als de andere schepen en alle activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen.  
 
Vaarroute:
Dag 1 – inschepen in de haven van Ushuaia, Vuurland
Dag 2-3 – over de roemruchte Drake Passage
Dag 4 – South Shetland eilanden; eerste ijsbergen en eerste landingsmogelijkheid
Dag 5-9 – Antarctica! Zodiaccruises en landingen op en rond Antarctica. Activiteiten zoals kajakken, sneeuwschoenwandelen, kamperen zijn inbegrepen tijdens deze reis
Dag 10-11 – terug over de Drake Passage naar het vaste land van Argentinië
Dag 12 – Ushuaia, na het ontbijt neemt u afscheid van bemanning en medepassagiers

 

Vuurtoren in vuurland Ushuaia in Argentinie

Vertrek uit Ushuaia

Uw schip wacht op u in de haven van Ushuaia in Argentinië. U maakt zich op voor de nacht en de tocht over de soms ruige Drake Passage. De volgende ochtend heeft u ongemerkt al een paar uur door de Drake Passage gevaren. Albatrossen en stormvogels vergezellen u op uw zeereis. Ze zweven boven de golven en glinsteren in het zonlicht: beelden die u niet snel vergeet. De Drake Passage is een spannend onderdeel van de expeditie. U voelt meteen hoe afgelegen en puur het schiereiland is.

 

deception island whalers bay antarctica

South Shetlands

Na anderhalve dag varen nadert u de South Shetland eilanden en uw eerste landingsplaats. Dat kan Deception zijn, of Aitcho. Hier wandelt u tussen kinbandpinguïns. Onze tip: ga op een rotsblok zitten en observeer de drukte van de kolonie. Continue lopen pinguïns heen en weer om voedsel te halen en te brengen en ze bewaken met veel geluid het nest. Nieuwsgierige pinguïns pikken aan uw laarzen. U moet vijf meter afstand houden, maar daar trekken zij zich niets van aan.  

 

antarctica zodiac cruise

Lemairekanaal

Eén van de mooiste vaartochten brengt u door het Lemairekanaal naar Petermann Island. Met donderend geraas storten op deze route regelmatig sneeuwlawines van de steile rotsen. U vaart langs bergen, rotswanden en gletsjers. Kliffen torenen boven uw schip uit. Het vereist veel stuurmanskunst om het schip veilig langs de ijsbergen te laveren. Terwijl uw kapitein zich optimaal concentreert, geniet u van de spectaculaire uitzichten.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

antarctica actief ijsklimmen  

Paradise Bay

Het voormalig onderzoeksstation Almirante Brown is nu een geliefde schuilplek voor pinguïns. Achter dit station loopt een pad omhoog. Een flinke klim wordt beloond met een prachtig wit panorama. Beneden u ligt Paradise Bay, waar ezelspinguïns uit het water springen. De baai is ook geliefd bij bultrugwalvissen op zoek naar voedsel. Paradise Bay is een perfecte plek om te gaan ijsklimmen of te gaan sneeuwwandelen.

 

antarctica cruise ijsklimmen

IJsklimmen of sneeuwwandelen

Rederij Oceanwide Expeditions biedt met het schip de Plancius speciale basecampexpedities aan. Bij deze expedities zijn verschillende activiteiten inbegrepen, zoals ijsklimmen. Ervaring is niet noodzakelijk. Om vier uur lang te kunnen wandelen en klimmen over het ijs is een goede conditie wel nodig.

 

antarctica kajak ijs

Kajakken langs ijsschotsen

Kwetterende pinguïns, grote ijsschotsen en nieuwsgierige bultrugwalvissen. In een kajak ervaart u de natuur van Antarctica op een heel andere manier. U laveert tussen drijvend ijs, waarop krabbeneters en zeeluipaarden loom genieten van de zon. Vanaf het water is Antarctica nog imposanter! De perfecte plekken om te gaan kajakken: bij Neko Harbour, Petermann Island en door de Antarctic Sound.

 

antarctica pinguins uitzicht

Terug naar Ushuaia

De kapitein zet koers richting het Beaglekanaal en Ushuaia. Na een paar dagen sportief en actief op Antarctica kunt u op de terugreis ontspannen. U kunt nog een laatste lezing bijwonen en uw foto’s bekijken en delen met uw medepassagiers. Eenmaal in het Beaglekanaal geniet u weer van een heerlijk diner. De volgende ochtend is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en uw medepassagiers. Klaar voor een volgende actieve reis.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Deception Island, Port Lockroy en Petermann Island. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.