Cruise naar Antarctica en de Poolcirkel

Op expeditiecruise naar 66,5 graden zuiderbreedte

Share
Op deze expeditie en cruise gaat u mee naar één van de verste uithoeken van de aarde. U reist naar het schiereiland van Antarctica én de Poolcirkel. Weinig expedities gaan zover zuidwaarts als deze. Het is een unieke ervaring om als één van de weinige mensen de ijsvelden op 66,5 graden zuiderbreedte te betreden. Tijdens deze reis gaat u op in de witte wereld vol wildlife van Antarctica. U geniet van ijsbergformaties, enorme gletsjers en rotsstranden vol broedende pinguïns. Ook ziet u zonnebadende robben op ijseilanden en prachtige blauwwitte ijsschotsen. Een onvergetelijke reis! 

 
Vaarroute:
Dag 1 – inschepen in de haven van Ushuaia, Vuurland
Dag 2-3 – over de roemruchte Drake Passage
Dag 4 – South Shetland eilanden; eerste ijsbergen en eerste landingsmogelijkheid
Dag 5-10 – Antarctica en de Poolcirkel!
Dag 11-12 – terug over de Drake Passage naar het vaste land van Argentinië
Dag 13 – Ushuaia, na het ontbijt neemt u afscheid van bemanning en medepassagiers
Vuurtoren in vuurland Ushuaia in Argentinie

Vertrek uit Ushuaia

Uw schip ligt op u te wachten in de haven van Ushuaia in Argentinië. Na een excursie naar Vuurland en de laatste inkopen voor uw cruise-avontuur, scheept u ‘s middags in. Nog voor het donker is, vaart u door het Beaglekanaal. Aan weerszijden ziet u besneeuwde bergtoppen. Op schaarse eilandjes vechten zeeleeuwen om het beste plekje. U maakt zich op voor de nacht en de tocht over de soms ruige Drake Passage.

 

antarctica drake passage vogel

Drake Passage

De volgende ochtend heeft u ongemerkt al een paar uur door de Drake Passage gevaren. Albatrossen en stormvogels vergezellen u op uw zeereis. Ze zweven boven de golven en glinsteren in het zonlicht: beelden die u niet snel vergeet. De Drake Passage is een spannend onderdeel van de expeditie. U voelt meteen hoe afgelegen en puur het schiereiland is.

 

antarctica deception island south shetlands

Deception Island

Na anderhalve dag varen nadert u de South Shetland eilanden en uw eerste landingsplaats: Deception Island. U ziet de eerste ijsbergen en pinguïns. Een zodiac brengt u naar Whalers Bay. Een volgelopen krater schermt deze baai af van weersinvloeden. U ziet de resten van het walvisstation dat werd vernietigd door vulkaanuitbarstingen. Wegroestende containers en hangars staan als vergeten kunstwerken op het land.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

antarctica ijs zeeluipaard

Neko Harbour

U vaart door het Errerakanaal. Daarna vaart u per zodiac de baai van Neko Harbour in, een ingesloten zee-engte, waarin veel gletsjers uitmonden. Hier raken uw voeten voor het eerst het zevende continent: het vasteland van Antarctica. Uw reisdoel is bereikt! Wandel naar de top en geniet van het uitzicht. Mistsluiers geven de baai een mystieke sfeer. Alleen krakende gletsjers en het gekrijs van jonge pinguïns doorbreken de stilte.

 

cuverville island antarctica pinguins ijs

Cuverville Island

Ook vandaag starten de naburige pinguïns de dag met een opmerkelijk concert. U raakt gewend aan het ochtendritueel op het schip. Om acht uur staat u klaar om in een zodiac te stappen. Na een korte tocht bereikt u Cuverville Island, waar twee soorten pinguïns u zonder veel argwaan ontvangen. Houd uw camera gereed om aandoenlijke tafereeltjes vast te leggen. Pinguïnkuikens rennend achter de ouders aan, struikelend over stenen en bepikt door soortgenootjes.

 

antarctica poolcirkel zuiderbreedte

Voorbij de Poolcirkel

Het bereiken van de Poolcirkel is een uniek moment: zo ver zuidwaarts komen ‘klassieke’ Antarcticareizen of reizen naar Antarctica en de Weddellzee niet. Op 66,5 graden zuiderbreedte vaart u door ijsvelden en langs enorme ijsbergen en gletsjers. Het is hier ijzig stil, bijna onheilspellend. Maar zó mooi. Het is haast onmogelijk om uw ervaring in foto’s om te zetten. Toch dagen we u uit. Mogen we het resultaat zien?

 

antarctica ijsschotsen poolcirkel

Terug naar Ushuaia

Het schip zet koers richting het Beaglekanaal. Ook de komende twee dagen wordt u begeleid door reuzenalbatrossen. De terugreis is ontspannen. U grijpt de kans om even bij te slapen, een lezing bij te wonen en uw foto’s te bekijken. Eenmaal in het Beaglekanaal is het tijd om na te genieten en afscheid te nemen van de bemanning en uw medepassagiers. Missie geslaagd!

 

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Paradise Bay, Port Lockroy, Petermann Island en Brown Bluff. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.