Cruise Antarctica en de Weddellzee

Adéliepinguïns, robben, walvissen en ijsplaten

Share
Wilt u écht genieten van de ruige natuur van het Zuidpoolgebied? Combineer dan een expeditiecruise naar Antarctica met de Weddellzee. Aan de oostkant van het schiereiland staat de Weddellzee onder invloed van het koude Antarctische landklimaat. Het land is moeilijker toegankelijk dan de westkant, maar daardoor is de natuur in de Weddellzee nog echt ongerept. Het vormt een ideaal leefgebied voor Antarctisch wildlife. U ziet adéliepinguïns en robbensoorten als zeeluipaarden en krabbeneters. Ook bultrugwalvissen, dwergvinvissen en orka’s komen hier veel voor. 

 
Vaarroute:
Dag 1 – inschepen in de haven van Ushuaia, Vuurland
Dag 2-3 – over de roemruchte Drake Passage
Dag 4 – South Shetland eilanden; eerste ijsbergen en eerste landingsmogelijkheid
Dag 5-9 – Antarctica en de Weddellzee, zodiactochten en landingen aan de oostzijde van het Antarctisch Schiereiland
Dag 10-11 – terug over de Drake Passage naar het vaste land van Argentinië
Dag 12 – Ushuaia, na het ontbijt neemt u afscheid van bemanning en medepassagiers
antarctica drake passage albatros

Ushuaia en de Drake Passage

Uw schip wacht op u in de haven van Ushuaia in Argentinië. U maakt zich op voor de nacht en de tocht over de soms ruige Drake Passage. De volgende ochtend heeft u ongemerkt al een paar uur door de Drake Passage gevaren. Albatrossen en stormvogels vergezellen u op uw zeereis. Ze zweven boven de golven en glinsteren in het zonlicht: beelden die u niet snel vergeet. De Drake Passage is een spannend onderdeel van de expeditie. U voelt meteen hoe afgelegen en puur het schiereiland is.

 

antarctica kinbandpinguin ijs aitcho

South Shetlands

Na anderhalve dag varen nadert u de South Shetlandeilanden en uw eerste landingsplaats. Dat kan Deception zijn, of Aitcho. Hier wandelt u tussen kinbandpinguïns. Onze tip: ga op een rotsblok zitten en observeer de drukte van de kolonie. Continue lopen pinguïns heen en weer om voedsel te halen en te brengen en ze bewaken met veel geluid het nest. Nieuwsgierige pinguïns pikken aan uw laarzen. U moet vijf meter afstand houden, maar daar trekken zij zich niets van aan

 

Antarctica zodiac cruise

Danco Island

Na de lunch gaat u van boord voor een landing op Danco, een klein eiland middenin het Errerakanaal. Ezelspinguïns komen en gaan. Gracieus schieten ze door het water, versnellen hun tempo en landen met een flinke boog in de zachte sneeuw. Aan land schudden ze het water van hun veren en ordenen hun vacht. Dan begint de tocht omhoog, naar het nest. Gefascineerd volgt u hun tocht in het prachtige landschap. 

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

antarctica paulet island weddellzee adeliepinguins

Paulet Island

Aan de oostkant van het schiereiland ligt Paulet Island. De broedplaats van ruim honderdduizend adéliepinguïns zult u niet snel missen: ze maken een enorm lawaai. De jongen schreeuwen om hun ouders, die af en aan waggelen met voedsel. Ook de geur valt niet te negeren, de pinguïns doen hun behoefte overal. U ontkomt er niet aan om zelf een beetje besmeurd te raken. Want laag bij de grond maakt u de beste foto’s… 

 

cruise antarctica weddell sea

Tafelbergen in de Weddellzee

De enorme tafelbergen van ijs en grote ijsvelden maken de Weddellzee bijzonder. U vaart door een ongerept ijslandschap en passeert ijsbergen die groter zijn dan uw schip: een ideaal leefgebied voor Antarctisch wildlife. U ziet Weddellzeehonden zonnebaden op ijsplaten en walvissen, die hier ook veel voedsel vinden. Groepen orka’s zwemmen voorbij, op zoek naar jonge krabbeneters.

 

cruise antarctica weddell sea

Terug naar Ushuaia

Na de fantastische Weddellzee zet het schip koers richting het Beaglekanaal en Ushuaia. Ook de komende twee dagen wordt u begeleid door reuzenalbatrossen. De terugreis is ontspannen. U grijpt de kans om even bij te slapen, een lezing bij te wonen en uw foto’s te bekijken. In het Beaglekanaal neemt u afscheid van de bemanning en uw medepassagiers. Missie geslaagd!

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Deception Island of Brown Bluff. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.