Cruise Spitsbergen Franz Josef Land

De ontdekkingsreizigers achterna

Share
Geniet tijdens deze expeditiecruise van de ijsbergen en gletsjers van Spitsbergen, de bloemenvelden van Franz Josef Land en de bewoners van de poolregio. Spot met een beetje geluk een witte walvis of witte dolfijn. Vogelliefhebber? Stap dan bij Franz Josef Land in een zodiac en vaar dicht langs de kliffen. De geschiedenis van de regio Spitsbergen komt tot leven wanneer u voet aan land zet in Ny Ålesund.

 

spitsbergen longyearbyen rondreis

Start in Longyearbyen

Uw expeditiecruise begint in Longyearbyen. Dit is de hoofdstad van Spitsbergen, waar hotels en restaurants op loopafstand van het schip liggen. Ga als voorbereiding op uw expeditie naar het natuur- en cultuurhistorisch Svalbard Museum, met een collectie van foto’s, historische archieven en kunst. Gaat u uit eten? Wees dan niet verrast wanneer men u vraagt om uw schoenen uit te doen. In hotels en restaurants is het hier gebruikelijk om op sloffen te lopen.

 

spitsbergen ny alesund historie

De geschiedenis van Ny Ålesund

Tijdens een cruise rond Spitsbergen staat, naast de natuur, ook de geschiedenis centraal. Zo brengt u een bezoek aan Ny Ålesund, een voormalig mijnstadje, dat zich ontwikkeld heeft tot internationaal onderzoeksstation. Het dorp heeft een klein museum, een kroeg, een souvenirwinkel en een postkantoor. Vlakbij het onderzoeksstation loopt u langs broedkolonies van de brand- en rietganzen.

 

spitsbergen 14de juli gletsjer rondreis

14de Juli-gletsjer

Aan het einde van de Krossfjorden ligt de 14de Juli-gletsjer. Deze gletsjer heeft een ruige ijsmuur en wordt omringd door besneeuwde bergen. Papegaaiduikers en zeekoeten vliegen af en aan, terwijl een poolvos op zoek is naar voedsel. Ga aan land en maak een wandeling over de toendra. Neem zeker uw fotocamera mee. Misschien komt u een baardrob tegen!

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

spitsbergen alken zeekoeten rondreis

Een spectaculaire vogelklif

Spitsbergen is een fantastische bestemming voor vogelliefhebbers. Alken en papegaaiduikers spot u hier snel. Alkefjellet is een van de meest spectaculaire vogelkliffen in de regio. Zeekoeten stijgen voortduren op vanuit de richels, duiken in het water en keren met een maal terug naar hun jongen. Tijdens een zodiaccruise heeft u écht goed zicht op deze enorme vogelklif.

 

spitsbergen kvitoya ijsbeer rondreis

Bezoek het witte eiland

Bedekt onder een grote ijskap ligt het eiland Kvitoya. Omdat u een behoorlijke reis moet afleggen om het te bereiken, wordt dit eiland door weinig expeditieschepen bezocht. De stilte en rust maakt de ongerepte natuur hier nog indrukwekkender. Samen met uw gids gaat u op het eiland op zoek naar walrussen en de verschillende vogels die op dit – voor mensen onbewoonbare – eiland leven. 

 

franz josef land toendra bloemen rondreis

Een rijk wildleven

Rondom het afgelegen Franz Josef Land ziet u tal van dieren. IJsberen, poolvossen, witte walvissen en narwallen worden hier regelmatig gespot. Vanaf het schip ziet u walrussen luieren op het strand. De kliffen liever van dichterbij bekijken? Stap dan in een zodiac en zie hoe zeevogels zich nestelen in de rotswand. Wilt u meer van de flora zien? Maak dan zeker een wandeling door de paarsgele bloemenvelden. 

 

spitsbergen hornsund zodiac gletsjer rondreis

Hornsund en Longyearbyen

De stilte wordt verbroken door het oorverdovende gekraak van ijs dat in de zee valt. Spectaculair om te zien. Met een zodiac vaart u tussen de ijsschotsen van fjord Hornsund, waar zeven gletsjers bij elkaar komen. Sluit uw expeditiecruise af met een wandeling langs de kust of over de gletsjers. Want vanavond zet de kapitein koers naar de eindbestemming: Longyearbyen.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route bij Spitsbergen. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Smeerenburg, Kronebeen en Duvelfjord. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen of zodiaccruises per dag te maken bij Spitsbergen. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.