Expeditiecruise Spitsbergen

Wildlife op en rond Spitsbergen

Share
Tijdens uw expeditiecruise passeert u spitse bergen, gletsjers en fjorden. U heeft de gelegenheid om ze rustig te bewonderen, want uw schip is nooit ver van de kust. Met een zodiac bent u snel bij het vaste land, om een wandeling over de toendra te maken. Spot samen met uw gids poolvossen en rendieren. En leer meer over de mossen en planten die hier groeien.

 

spitsbergen longyearbyen rondreis

Start in Longyearbyen

Uw expeditiecruise begint in Longyearbyen. Dit is de hoofdstad van Spitsbergen, waar hotels en restaurants op loopafstand van het schip liggen. Ga als voorbereiding op uw expeditie naar het natuur- en cultuurhistorisch Svalbard Museum, met een collectie van foto’s, historische archieven en kunst. Gaat u uit eten? Wees dan niet verrast wanneer men u vraagt om uw schoenen uit te doen. In hotels en restaurants is het hier gebruikelijk om op sloffen te lopen.

 

ny alesund trein geschiedenis rondreis

De geschiedenis van Ny Ålesund

Tijdens een cruise rond Spitsbergen staat, naast de natuur, ook de geschiedenis centraal. Zo brengt u een bezoek aan Ny Ålesund, een voormalig mijnstadje, dat zich ontwikkeld heeft tot internationaal onderzoeksstation. Het dorp heeft een klein museum, een kroeg, een souvenirwinkel en een postkantoor. Vlakbij het onderzoeksstation loopt u langs broedkolonies van de brand- en rietganzen.

 

spitsbergen 14de juli gletsjer rondreis

14de Juli-gletsjer

Aan het einde van de Krossfjorden ligt de 14de Juli-gletsjer. Deze gletsjer heeft een ruige ijsmuur en wordt omringd door besneeuwde bergen. Papegaaiduikers en zeekoeten vliegen af en aan, terwijl een poolvos op zoek is naar voedsel. Ga aan land en maak een wandeling over de toendra. Neem zeker uw fotocamera mee. Misschien komt u een baardrob tegen!

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

spitsbergen alken vogelklif cruise rondreis

Een spectaculaire vogelklif

Spitsbergen is een fantastische bestemming voor vogelliefhebbers. Alken en papegaaiduikers spot u hier snel. Alkefjellet is een van de meest spectaculaire vogelkliffen in de regio. Zeekoeten stijgen voortduren op vanuit de richels, duiken in het water en keren met een maal terug naar hun jongen. Tijdens een zodiaccruise heeft u écht goed zicht op deze enorme vogelklif.

walrussen moffen spitsbergen rondreis

Walrussen bij Moffen

Vanaf het dek van uw expeditiecruise ziet u ze al liggen, de honderden bruine logge walrussen met hun lange slagtanden. U stapt in een zodiac om ze van dichterbij te bekijken. Mannetjes zwemmen u tegemoet om te controleren of u geen gevaar voor ze vormt. Niet bang aangelegd en wilt u de walrussen vanaf het eiland bewonderen? Boek uw expeditiecruise dan later in het seizoen. Het is dan mogelijk om aan land te gaan.

 

spitsbergen hornsund zodiac

Kong Karl’s Land

Zwemmend tussen de ijsschotsen of jagend op het land… De kans dat u een ijsbeer spot wordt groter naarmate u het noorden of oosten van Spitsbergen bereikt. In het zuiden, bij Kong Karl’s Land, spot u walrussen, robben en een Groenlandse walvis. De vogelkliffen maken dit bovendien een ideaal jachtgebied voor poolvossen.

 

sptsbergen hornsund gletsjers rondreis

Hornsund en Longyearbyen

De stilte wordt verbroken door het oorverdovende gekraak van ijs dat in de zee valt. Spectaculair om te zien. Met een zodiac vaart u tussen de ijsschotsen van fjord Hornsund, waar zeven gletsjers bij elkaar komen. Sluit uw expeditiecruise af met een wandeling langs de kust of over de gletsjers. Want vanavond zet de kapitein koers naar de eindbestemming: Longyearbyen.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route bij Spitsbergen. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Smeerenburg, Kronebeen en Duvelfjord. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen of zodiaccruises per dag te maken bij Spitsbergen. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.