Ultieme reis Antarctica, Falklandeilanden en South Georgia

Langs South Georgia, de Falklandeilanden én Antarctica

Share
Voor de ultieme expeditiecruise in het Zuidpoolgebied vaart u langs South Georgia, de Falklandeilanden én Antarctica. Zo krijgt u een compleet beeld van het hele gebied. U spot bijzondere vogels op de Falklandeilanden, bewondert de enorme ijsbergen en ijsschotsen van het Antarctisch Schiereiland en wandelt door koningspinguïnkolonies op South Georgia.  
falklandeilanden rondreis carcass south american snipe

Paradijs voor vogelliefhebbers

Uw reis begint met een bezoek aan de Falklandeilanden, een paradijs voor vogelliefhebbers. Telkens gaat u aan land op een ander eiland. Samen met uw gids gaat u op zoek naar bijzondere vogelsoorten als de Falklandcaracara en de Falklandpieper maar ook naar vijf pinguïnsoorten. Wandel door een kolonie koningspinguïns op het strand of aanschouw het gevecht tussen twee zeeolifanten.

 

Antarctica south georgia falklands fotografie pinguins

Bewonder de grote kolonies

Na uw bezoek aan de Falklandeilanden vaart u door naar South Georgia. U brengt circa 4-5 dagen door bij South Georgia waar u grote kolonies koningspinguïns, albatrossen en pelsrobben bewondert. Het bergachtige binnenland kent meer dan 150 gletsjers, die uitlopen in adembenemende fjorden. Met het expeditieteam gaat u regelmatig aan land om pelsrobben en pinguïns van dichtbij te fotograferen.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Antarctica orka

Antarctica!

Hoe verder u naar het zuiden vaart, hoe witter de wereld om u heen wordt. Een serene stilte en machtige ijsschotsen doen u de adem inhouden. Weddellzeehonden rusten uit op een ijsschots. Zeeluipaarden en orka’s zwemmen ilangs de kust, op zoek naar eten. Vanuit uw zodiac bewondert u de jachttechniek van de orka’s. Wilt u meer van het schiereiland zien? Ga dan aan land en wandel door het besneeuwde landschap.

 

Antarctica paradise bay landing

Krakende gletsjers

Eén van onze favoriete landingsplekken is Neko Harbour. Bergen en gletsjers omringen deze baai. Met een zodiac vaart u langs de ijsbergen om de structuur van het ijs te bewonderen: van glad, lichtblauw ijs tot poreus wit of vol met grauwe sedimenten. Wandel naar de top voor een prachtig uitzicht op Andvord Bay. De mist geeft de baai een mystieke sfeer. Alleen het geluid van krakende gletsjers en het gekrijs van jonge pinguïns doorbreken de stilte.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Voor een combinatiereis Antarctica, Falklands en South Georgia is de reisduur 18-21 dagen. U bezoekt drie dagen de Falklandeilanden, vier tot vijf dagen South Georgia en vijf tot zes dagen het schiereiland van Antarctica. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken behalve tijdens de zeedagen. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.