Prijsindicatie
Prijsindicatie

Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share

PINGUÏNS, PINGUÏNS EN NOG MEER PINGUÏNS

Op – en onderweg naar – het schiereiland Antarctica ontdekt u een witte wereld vol wildlife. Te voet, per zodiac of vanaf het schip geniet u van besneeuwde ijsbergformaties, enorme gletsjers en rotsstranden vol broedende pinguïns. U ziet zonnebadende robben op een klein ijseiland, vogels met jongen hoog op de rotsen en prachtige blauwwitte ijsschotsen, die lijken op ijskunstwerken. Allemaal ingrediënten voor een unieke reis. Uw expeditie is pas écht compleet als u met uw camera midden tussen de pinguïns staat.

antarctica drake passage voels

VERTREK UIT USHUAIA

Uw schip ligt op u te wachten in de haven van Ushuaia in Argentinië. Na een excursie naar Vuurland en de laatste inkopen voor uw cruise-avontuur, scheept u ‘s middags in. Nog voor het donker is, vaart u door het Beaglekanaal. Aan weerszijden ziet u besneeuwde bergtoppen. Op de schaarse eilandjes vechten zeeleeuwen en blauwoogaalscholvers om het beste plekje. U maakt zich op voor de nacht en de tocht over de soms ruige Drake Passage.

antarctica drake passage albatros

DRAKE PASSAGE

De volgende ochtend heeft u ongemerkt al een paar uur door de Drake Passage gevaren. Albatrossen en stormvogels vergezellen u op uw zeereis. Ze zweven boven de golven en glinsteren in het zonlicht: beelden die u niet snel vergeet. De Drake Passage is een spannend onderdeel van de expeditie. U voelt meteen hoe afgelegen en puur Antarctica is. De expeditieleiding geeft presentaties en lezingen.

antarctica weddellzeehond south shetlands

PINGUÏNEILAND

Na anderhalve dag varen nadert u de South Shetlandeilanden en uw eerste landingsplaats: Pinguïneiland. Vernoemd naar…juist. Waar u ook kijkt, overal ziet u waggelende, klauterende en springende stormbandpinguïns. Deze grote groep trekt weer andere dieren aan. Reuzenstormvogels en sternen komen graag een kijkje nemen. Weddellzeehonden, pelsrobben en zeeoli­fanten kiezen een strategische plek op de kiezelstranden, tussen de oceaan en de pinguïns in.

antarctica bultrugwalvissen neko harbour

NEKO HARBOUR

U vaart door het Errerakanaal. Daarna vaart u per zodiac de baai van Neko Harbour in, een ingesloten zee-engte, waarin veel gletsjers uitmonden. Hier raken uw voeten voor het eerst het zevende continent: het vasteland van Antarctica. Uw reisdoel is bereikt! Wandel naar de top en geniet van het uitzicht. Mistsluiers geven de baai een mystieke sfeer. Alleen krakende gletsjers en het gekrijs van jonge pinguïns doorbreken de stilte.

antarctica cuverville island pinguins ijs

CURVERVILLE ISLAND

Ook vandaag starten de naburige pinguïns de dag met een opmerkelijk concert. U raakt gewend aan het ochtendritueel op het schip. Om acht uur staat u klaar om in een zodiac te stappen. Na een korte tocht bereikt u Cuverville Island, waar twee soorten pinguïns u zonder veel argwaan ontvangen. Houd uw camera gereed om aandoenlijke tafereeltjes vast te leggen. Pinguïnkuikens rennend achter de ouders aan, struikelend over stenen en bepikt door soortgenootjes.

Antarctica pinguins water zwemmen

DANCO ISLAND

Na de lunch gaat u van boord voor een landing op Danco, een klein eiland middenin het Errerakanaal. Ezelspinguïns komen en gaan. Gracieus schieten ze door het water, versnellen hun tempo en landen met een flinke boog in de zachte sneeuw. Aan land schudden ze het water van hun veren en ordenen hun vacht. Dan begint de tocht omhoog, naar het nest. Gefascineerd volgt u hun tocht in het prachtige landschap.

antarctica walvis zodiac

MELCHIOR ISLANDS

In de namiddag wordt de laatste rubberboot aan boord gehesen en koerst de kapitein richting de Melchior Islands. De wateren rond deze lage, met sneeuw bedekte eilandjes zijn een bekende hotspot voor walvissen. Met wat geluk geven springende bultrugwalvissen een spectaculaire show. Ze heffen zich hoog boven het water en laten zich dan achterover vallen. Niet één keer, maar soms wel vijf of zes keer. Mét achterwaartse salto’s.

cruise antarctica zodiac ijs

TERUG NAAR USHUAIA

Uw schip zet koers richting het Beaglekanaal. Ook de komende twee dagen wordt u begeleid door reuzenalbatrossen. De terugreis is ontspannen. U grijpt de kans om even bij te slapen, een lezing bij te wonen en uw foto’s te bekijken. Eenmaal in het Beaglekanaal geniet u weer van een heerlijk diner. De volgende ochtend is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en uw medepassagiers. Missie geslaagd!

PRIJSINDICATIE EN VAARROUTE

Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Deception Island, Port Lockroy, Petermann Island en Brown Bluff. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]