Expeditie Spitsbergen en Kvitoya

Ruige spitse bergen en ongerepte eilanden

Share
Volg ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en bezoek naast Spitsbergen ook het ongerepte Kvitoya. Tijdens deze expeditiecruise ontmoet u de onderzoekers van Ny Ålesund en de bewoners van het eiland Moffen. In het noorden van Spitsbergen is de kans groot dat u ijsberen tegenkomt!

 

spitsbergen longyearbyen rondreis

Longyearbyen

Uw expeditiecruise begint in Longyearbyen. Dit is de hoofdstad van Spitsbergen, waar hotels en restaurants op loopafstand van het schip liggen. Ga als voorbereiding op uw expeditie naar het natuur- en cultuurhistorisch Svalbard Museum, met een collectie van foto’s, historische archieven en kunst. Gaat u uit eten? Wees dan niet verrast wanneer men u vraagt om uw schoenen uit te doen. In hotels en restaurants is het hier gebruikelijk om op sloffen te lopen.

  

ny alesund trein geschiedenis rondreis

Ny Ålesund

Één van de meest bijzondere dorpen die u bezoekt tijdens uw reis naar Spitsbergen is het mijndorp Ny Ålesund. Met tien inwoners, allemaal onderzoekers, is dit is één van de meest noordelijk gelegen gemeenschappen ter wereld. Het dorp heeft een klein museum, een kroeg, een souvenirwinkel en een postkantoor. Het wild leeft iets verderop.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

spitsbergen hornsund zodiac gletsjer rondreis

14de Juli-gletsjer

Aan het einde van de Krossfjorden ligt de 14de Juli-gletsjer. Deze gletsjer heeft een ruige ijsmuur en wordt omringd door besneeuwde bergen. Papegaaiduikers en zeekoeten vliegen af en aan, terwijl een poolvos op zoek is naar voedsel. Ga aan land en maak een wandeling over de toendra. Neem zeker uw fotocamera mee. Misschien komt u een baardrob tegen!

 

spitsbergen alken zeekoeten rondreis

Alken op de vogelkliffen

Spitsbergen is een fantastische bestemming voor vogelliefhebbers. Alken en papegaaiduikers spot u hier snel. Alkefjellet is een van de meest spectaculaire vogelkliffen in de regio. Zeekoeten stijgen voortduren op vanuit de richels, duiken in het water en keren met een maal terug naar hun jongen. Tijdens een zodiaccruise heeft u écht goed zicht op deze enorme vogelklif.

 

spitsbergen kvitoya ijsbeer rondreis

Bezoek het witte eiland Kvitoya

Bedekt onder een grote ijskap ligt het eiland Kvitoya. Omdat u een behoorlijke reis moet afleggen om het te bereiken, wordt dit eiland door weinig expeditiecruises bezocht. De stilte en rust maakt de ongerepte natuur hier nog indrukwekkender. Samen met uw gids gaat u op het eiland op zoek naar walrussen, rendieren en de verschillende vogels die op dit – voor mensen onbewoonbare – eiland leven. 

 

spitsbergen hornsund zodiac cruise rondreis

Longyearbyen

De stilte wordt verbroken door het oorverdovende gekraak van ijs dat in de zee valt. Spectaculair om te zien. Met een zodiac vaart u tussen de ijsschotsen van fjord Hornsund, waar zeven gletsjers bij elkaar komen. Sluit uw expeditiecruise af met een wandeling langs de kust of over de gletsjers. Want vanavond zet de kapitein koers naar de eindbestemming: Longyearbyen.  

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.