Expeditiecruise Noord-Spitsbergen

Langs de westkant van Spitsbergen

Share
Varen langs de westkant van Spitsbergen is vooral vroeg in het seizoen een bijzondere ervaring. De kans op het zien van ijsberen is dan het grootst. Hoe vroeger in het seizoen u er bent, hoe dichter het schip bij het pakijs kan komen. En laat dit nou net de plek zijn waar ijsberen graag zijn. U bevaart de westkant van Spitsbergen en bezoekt de hoogtepunten in het westen en het noorden.

 

spitsbergen longyearbyen rondreis

Start in Longyearbyen

Uw expeditiecruise begint in Longyearbyen. Dit is de hoofdstad van Spitsbergen, waar hotels en restaurants op loopafstand van het schip liggen. Ga als voorbereiding op uw expeditie naar het natuur- en cultuurhistorisch Svalbard Museum, met een collectie van foto’s, historische archieven en kunst. Gaat u uit eten? Wees dan niet verrast wanneer men u vraagt om uw schoenen uit te doen. In hotels en restaurants is het hier gebruikelijk om op sloffen te lopen.

 

spitsbergen ny alesund historie

Geschiedenis van Ny Ålesund

Tijdens een cruise rond Spitsbergen staat, naast de natuur, ook de geschiedenis centraal. Zo brengt u een bezoek aan Ny Ålesund, een voormalig mijnstadje, dat zich ontwikkeld heeft tot internationaal onderzoeksstation. Het dorp heeft een klein museum, een kroeg, een souvenirwinkel en een postkantoor. Vlakbij het onderzoeksstation loopt u langs broedkolonies van de brand- en rietganzen.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Papegaaiduiker Spitsbergen

14de Juli-gletsjer

Aan het einde van de Krossfjorden ligt de 14de Juli-gletsjer. Deze gletsjer heeft een ruige ijsmuur en wordt omringd door besneeuwde bergen. Papegaaiduikers en zeekoeten vliegen af en aan, terwijl een poolvos op zoek is naar voedsel. Ga aan land en maak een wandeling over de toendra. Neem zeker uw fotocamera mee. Misschien komt u een baardrob tegen!

 

spitsbergen ijsberen cruise rondreis

IJsberen bij Smeerenburg

Heeft u in het westen nog geen ijsberen gezien? Dan maakt u in het noorden ook een goede kans. U vaart hier langs het pakijs, de ideale plek voor ijsberen om een prooi te vangen. Het is indrukwekkend om deze zachte beer in een gevecht te zien met een pelsrob. En helemaal om hem langs uw zodiac te zien zwemmen…

 

spitsbergen alken vogelklif cruise rondreis

Terug naar Longyearbyen

Als het noorden van Spitsbergen is bereikt, keert de kapitein terug naar de haven van Longyearbyen. Maar niet voordat u met een zodiac langs fjorden, gletsjers en verschillende vogelkliffen bent gevaren. Dicht bij de kliffen maakt u de mooiste foto’s van zeekoeten, ivoormeeuwen en de buitengewoon fotogenieke papegaaiduiker.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route bij Spitsbergen. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Kronebeen en Duvelfjord. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen of zodiaccruises per dag te maken bij Spitsbergen. Meer zien van Spitsbergen? Verblijf dan nog een aantal dagen in Isjford Radio Lodge. Stap op een sneeuwscooter of een hondenslee en geniet in uw eigen tempo van het witte landschap. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.