Noordpoolexpeditie per ijsbreker

Bereik de 90 graden Noorderbreedte

Share
Iedereen die meevaart met de 50 Years of Victory wil maar één ding: de Noordpool bereiken. Maar onderweg wachten u meer hoogtepunten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het unieke Franz Josef Land. Dit is een zeer geïsoleerde eilandengroep, die alleen in de zomermaanden over water te bereiken is. De ijsberen, walrussen en poolvossen die u hier van dichtbij ziet, maken uw expeditie extra bijzonder.

 

noordpoolgebied landschap

Welkom aan boord

Voordat u aan boord gaat van de nucleaire ijsbreker, moet u nog een aardige afstand afleggen. U vliegt naar Helsinki, waar u uw medereizigers en het expeditieteam ontmoet. Samen vliegt u de volgende dag door naar Moermansk, de thuisbasis van uw schip. Alles staat gereed voor vertrek, de bemanning wacht al op u. Welkom aan boord!

 

noordpool expeditie cruise

Barentszzee

Snel na uw vertrek uit Moermansk ziet u de eerste dieren al op zee. Zeevogels vliegen af en aan en regelmatig worden er walvissen gespot. De lezingen en presentaties over de geschiedenis en flora en fauna van deze regio die u aan boord kunt bijwonen, maken uw reis veel intenser. Ook ziet u met eigen ogen de gevolgen van de opwarming van de aarde voor het Noordpoolgebied. Een indringende, maar belangrijke ervaring. 

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Noordpool ijsbreker

Dwars door het poolijs

Langzaam nadert de ijsbreker het vaste poolijs. De kracht van de motoren en de versterking van de boeg worden steeds belangrijker. De ijsmeester stapt regelmatig in de helikopter om de positie van het ijs en de vaarroute in kaart te brengen. Ga een keer mee en bekijk de ijsbreker van bovenaf. Of loop naar de boeg of het gangboord. Hier heeft u het beste zicht op de opensplijtende ijsvlakte. Een waar spektakel.

 

noordpool ijsbreker heteluchtballon

De top van de wereld

Hoe lang het precies duurt, hangt af van de ijs- en weersomstandigheden. Maar ongeveer halverwege uw reis bereikt u het doel van deze expeditie: de geografische Noordpool. U staat nu op de top van de wereld! De ijsbreker wordt stilgelegd, u betreedt het ijs via de loopbrug. Een bijzondere ervaring, die maar weinig reizigers met u delen. Onze tip: stap in een luchtballon en ervaar de witte wereld vanuit de lucht.

 

Franz Josef Land cruise ijsbeer

Een rijk wildleven

Een bijzondere afsluiting van uw reis is uw bezoek aan het afgelegen Franz Josef Land. IJsberen, poolvossen, witte walvissen en narwallen worden hier regelmatig gespot. Vanaf het schip ziet u walrussen luieren op het strand. De kliffen liever van dichterbij bekijken? Stap dan in een zodiac en zie hoe zeevogels zich nestelen in de rotswand. Wilt u meer van de flora zien? Maak dan zeker een wandeling door de paarsgele bloemenvelden. 

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.