Ontmoet de ijsberen van Churchill

Pooldieren onder het noorderlicht

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze voorbeeldreis met klein, internationaal gezelschap, ligt tussen de € 5.400 en € 6.600 per persoon (exclusief vluchten). De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, wisselkoers, reisdatum, aantal samenreizende personen en beschikbaarheid.

Share
Ieder jaar komen vanaf oktober veel ijsberen samen in de omgeving van Churchill. Aan de waterrand wachten ze tot de Hudsonbaai helemaal is dichtgevroren en ze hun nieuwe jachtterrein kunnen betreden. U volgt ze met een treinhotel tijdens hun jacht. Onderweg ziet u andere Arctische dieren als poolvossen en poolhazen over de toendra struinen. ’s Avonds geeft het noorderlicht een lichtshow tegen de donkere avondlucht. Spectaculair! 

 

arctisch canada churchill ijsbeer

Churchill

Uw reis start in het Canadese Winnipeg. In het hotel staat uw gids van Natural Habitat al voor u klaar. Hier ontmoet u ook uw medereizigers. De volgende dag vliegt u naar Churchill. Deze kleine stad in het verre noorden van Canada is het startpunt van uw zoektocht naar de ijsberen.

 

arctisch canada tundralodge churchill ijsbeer

Rijdend treinhotel

In de Tundra Lodge, een rijdend treinhotel, reist u enkele dagen over de toendra. Het voertuig biedt plaats aan 32 personen, maar met Thika Travel reist u met hooguit 15 passagiers. Zo bent u verzekerd van een raamplaats en heeft u alle ruimte om het wildlife te fotograferen. U ziet ijsbeermoeders met spelende welpjes en vechtende jonge mannetjes. Met wat geluk komt een nieuwsgierige ijsbeer de Tundra Lodge observeren. Wie kijkt er dan naar wie?

 

Noorderlicht in Churchill Arctisch Canada

Het noorderlicht

Onder een wolkloze lucht bent u getuige van een bijzonder natuurverschijnsel: het noorderlicht. Dit fenomeen is even indrukwekkend als onvoorspelbaar. Het begint als een witte gloed in de lucht. Daarna danst het licht als kleurrijke, ongecontroleerde golven in de wind. Tijdens deze rondreis heeft u kans (50%) om het noorderlicht te bewonderen. Ook als het licht soms wat minder helder is, is het nog altijd een onvergetelijke ervaring.