Reis Falklandeilanden en South Georgia

Op zoek naar Antarctisch wildlife

Share
Uw expeditiecruise naar South Georgia en de Falklandeilanden draait om het zien en ontmoeten van zoveel mogelijk dieren. Op South Georgia wandelt u door één van de grootste kolonies koningspinguïns op aarde en ziet u pelsrobben voor hun jongen zorgen op het strand, U spot bijzondere vogels op de Falklandeilanden. Een expeditiecruise om nooit meer te vergeten. 

 

falklandeilanden wenkbrauw albatros

Op weg naar South Georgia

Uw expeditiecruise begint in de hoofdstad van Argentijns Vuurland: Ushuaia. Hier stapt u aan boord van de National Geographic Explorer.  Tijdens de zeedagen richting Falklands en South Georgia vliegen wenkbrauwalbatrossen regelmatig een stukje met u mee. Ook verschillende walvissoorten, zoals zuidkapers, laten zich zien. De lezingen en presentaties over de natuur en dieren in deze regio maken uw reis interessanter.

 

south georgia cruise expeditie koningspinguins

Bewonder grote kolonies

Het wildleven op South Georgia is overweldigend. Hier leven grote kolonies koningspinguïns, albatrossen en pelsrobben. Het bergachtige binnenland kent meer dan 150 gletsjers, die uitlopen in adembenemende fjorden. U gaat regelmatig aan land om pelsrobben en koningspinguïns van dichtbij te zien en te fotograferen. Tijdens deze expeditie brengt u circa 8 dagen door bij South Georgia. Bijna twee keer zoveel tijd als tijdens de andere expedities.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

south georgia cruise expeditie robben

Het dierenleven op Elsehul

Wanneer u een grijskopalbatros ziet vliegen, weet u dat u de baai van Elsehul nadert. Het is tijd om u klaar te maken voor een landing. Met een zodiac wordt u naar de kust gebracht. U wandelt met het expeditieteam naar de pelsrobben op het strand. Onze tip: beklim de steile grashelling voor een close-up van een broedende grijskopalbatros. En vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht!

 

South Georgia albatros

Reuzenalbatrossen

Bijzondere vogels als de reuzenalbatros treft u op Prion Island. Deze vogel is niet alleen bijzonder vanwege zijn enorme spanwijdte, maar ook vanwege zijn ruime leefomgeving. Een reuzenalbatrosgezin gebruikt 30 vierkante meter om op te leven. Een groot verschil met het leefgebied van de koningspinguïn, dat uit één vierkante meter bestaat. Bewaar afstand en stoor hen niet want reuzenalbatrossen zijn snel afgeleid.

 

Falklandeilanden rob

Elke dag een ander eiland

Uw expeditiecruise eindigt met een laatste bezoek aan de Falklandeilanden: een paradijs voor vogelliefhebbers. Gedurende enkele dagen maakt u telkens landingen op een ander eiland. Samen met uw gids gaat u op zoek naar bijzondere vogelsoorten als de wenkbrauwalbatros, Falklandcaracara en de Falklandpieper. Wandel door een kolonie koningspinguïns op het strand, of aanschouw het gevecht tussen twee zeeleeuwen of -olifanten.

 

Vaarroute

De National Geographic vaart zijn eigen route rond South Georgia en bij de Faklandeilanden. De weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. Bij South Georgia kan het grote aantal pelsrobben ook een reden zijn om niet aan land te kunnen gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Het expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken (niet tijdens de zeedagen). 

 

De prijs is afhankelijk van de hut die u kiest. Voor de afvaart op 6 maart 2020 geldt een speciaal aanbod: gratis vluchten Buenos Aires – Ushuaia en Falklands – Santiago de Chile. Bovendien geldt een eenmalige korting van € 920,- per persoon.