Rondreis door Arctisch Canada

IJsberen, walrussen en Groenlandse walvissen

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De reissom voor deze zevendaagse voorbeeldreis met klein, internationaal gezelschap is € 8.900 per persoon (excl. internationale vluchten). De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, wisselkoers, reisdatum, aantal samenreizende personen en beschikbaarheid.

Share
Zittend op de rand van een ijsschots wachten op passerende Groenlandse walvissen. Lunchen op het drijvende pakijs, terwijl u luistert naar het gebrom van slaperige walrussen. Zwerven over de Canadese toendra op zoek naar ijsberen, voor het maken van de mooiste foto’s. Tijdens deze rondreis ontmoet u de koningen van de Arctic: ijsberen, walvissen en walrussen. Ook geniet u van indrukwekkende ijspanorama’s, met spectaculaire pakijsformaties in vele tinten blauw en wit.  
Arctisch Canada poolvos

Van Ottawa naar Igloolik

Vanuit Ottawa in Canada vliegt u naar Iqaluit en vervolgens naar Igloolik, de oudste Inuïtnederzetting van het land. Hier ontmoet u uw expeditieleider van Arctic Kingdom. In Inuïtstijl reist u met een qamutik verder. Deze houten slee wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter en brengt u naar het tented camp in Foxe Basin. U bent aangekomen op uw bestemming: ver van de bewoonde wereld, op één van de wildrijkste plekken van het Noordpoolgebied.

 

Arctisch Canada ijsberen

De Arctische koning

Vanuit uw kamp volgt u de koningen van de Arctic. Met uw gidsen maakt u boottochten en wandelingen langs het pakijs in de Noordelijke IJszee. Speur vanaf ijsschotsen het water af naar Groenlandse walvissen, die heel dichtbij kunnen komen. In het rustige water van Foxe Basin ziet u walrussen en baardrobben rusten op dobberende ijseilanden. Misschien spot u zelfs zwemmende ijsberen, op jacht naar zeehonden!

 

arctisch canada walrus

Middernachtzon

In mei, juni en juli is het zoeken naar deze fantastische dieren extra bijzonder. Tijdens de middernachtzon maakt de schemering direct plaats voor de zonsopgang. Tijdens dit bijzondere moment tussen nacht en dag ontstaat een spectaculair spel van licht en schaduw op het ijs en de open zee. Op dit tijdstip maakt u de mooiste landschapsfoto’s en close-ups van walrussen en ijsberen.