15-daagse rondreis Falklandeilanden

Langs zes eilanden

Prijsindicatie
Prijsindicatie

Voor deze 15-daagse rondreis is de reissom € 6.300 per persoon, exclusief intercontinentale vluchten. De reissom is indicatief en gebaseerd op 2 samen reizende personen. De reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Deze 15-daagse rondreis geeft u de ruimte om zes verschillende Falklandeilanden te ontdekken. Met een klein vliegtuig reist u van eiland naar eiland. U wordt hier omgeven door robben, zeeleeuwen, pinguïns, albatrossen en vele andere vogels. En u heeft genoeg tijd om ze in alle rust te bestuderen en fotograferen. 

 

Falklandeilanden koningspinguins

Carcass, Pebble en Sea Lion Island

Uw rondreis langs de Falklandeilanden begint met een bezoek aan dezelfde eilanden als tijdens onze achtdaagse rondreis. U wandelt tussen de pinguïns op Pebble Island en bezoekt de zeeleeuwenkolonies op Sea Lion Island. Veel vogelsoorten ziet u op Carcass Island. Hier oberserveert u Falklandpiepers, Falklandlijsters en Cobb’s winterkoninkjes.

 

falklandeilanden carcass

Wandelen op Bleaker Island

Ook het vlakke landschap en de langgerekte stranden van Bleaker Island zijn geschikt voor heerlijk lange wandelingen. In uw eigen tempo wandelt u naar de kliffen van Long Gulch voor een bezoek aan een rotspinguïnkolonie. Of kiest u voor een tocht naar de meren in het noorden? Hier wemelt het van de watervogels, zoals de zilverfuut, de zilvertaling en de zwarthalszwaan.

 

 

falklandeilanden wenkbrauw albatros

Albatrossen en pinguïns

Op het eiland Saunders is The Neck de beste plek om wild te observeren. Hier leven duizenden wenkbrauwalbatrossen en grote kolonies ezels-, magelhaen- en rockhopperpinguïns. Albatrossen begroeten hun partner op het ei met een ritueel van snavelkussen en veren strelen. Rotspinguïns huppen hier tussendoor onderweg naar hun eigen nesten, tientallen meters hoger. Dan hebben de ezelspinguïns het op het strand beter bekeken!

 

Antarctica south georgia falklands fotografie pinguins

Bezoek de koningspinguïns

Terwijl u rijdt over de zachte turf ziet u golven op het witte strand breken. Uw eindbestemming is Volunteer Point, beroemd vanwege de grote broedkolonie van de koningspinguïns. Het laatste stukje van deze tocht legt u te voet af. Door het gras wandelt u naar het strand, dat deze prachtige vogels kleur geven. Zoek een rustig plekje en wacht tot er een nieuwsgierige pinguïn op u afkomt. Een ideaal fotomoment!

 

falklandeilanden carcass caracara

Sluit uw reis af in Port Stanley

Uw bijzondere reis langs de Falklandeilanden sluit u af met een overnachting in de hoofdstad van de Falklandeilanden: Port Stanley. In deze pittoreske havenstad met haar felgekleurde huizen is veel te beleven. Breng een bezoek aan de prachtige kathedraal en het museum, of drink een biertje in één van de zes Engelse pubs.

 

Verleng uw reis in Chili

De Falklandeilanden zijn alleen per cruiseschip of vliegtuig bereikbaar. Voor de achtdaagse of 15-daagse rondreis langs de Falklandeilanden vliegt u vanuit Santiago de Chile of Punta Arenas in Chili naar Mount Pleasant. Hier start uw rondreis. Er gaat maar één keer per week een vlucht naar en van de Falklandeilanden. Chili is natuurlijk een topbestemming om uw natuurrondreis langs de Falklandeilanden mee te combineren. Reis naar het Nationaal Park Torres del Paine in Patagonië of bezoek de droogste woestijn ter wereld: de Atacamawoestijn in het noorden van Chili.