Vlieg- en bootcombinatie Antarctica

Slechts twee dagen op de Drake Passage

Share
Met deze reis, langs het schiereiland van Antarctica, vliegt u vanuit Chili naar Antarctica. En na uw expeditiecruise vaart u over de Drake Passage terug naar het vaste land van Zuid-Amerika. Het kan ook andersom: varen naar Antarctica en terug vliegen naar Punta Arenas in Chili. U ontdekt een wereld vol wildlife. Te voet, per zodiac of vanaf het schip geniet u van besneeuwde ijsbergformaties, enorme gletsjers en grote aantallen pinguïns en robben. Tijdens een zodiaccruise kan u zomaar een bultrugwalvis spotten die zijn sierlijke staart langzaam in het water laat zakken als hij onderduikt. Dat is ademloos genieten. 
 
Vaarroute:
Dag 1 – inschepen in de haven van Ushuaia, Vuurland
Dag 2-3 – over de roemruchte Drake Passage
Dag 4 – South Shetland eilanden; eerste ijsbergen en eerste landingsmogelijkheid
Dag 5-9 – Antarctica! Zodiaccruises en landingen op en rond Antarctica
Dag 10 – vliegen vanaf King George naar Punta Arenas in Chili
Of route v.v. eerst vliegen naar King George en terug per boot over de Drake Passage naar Ushuaia in Argentinië

 

Antarctica drake passage vliegen

Vliegen naar King George

U vliegt vanuit Punta Arenas, in Chileens Patagonië, naar de Chileense basis op het eiland King George. Hier wacht uw schip waarmee u een fantastische expeditiecruise gaat maken rond het Antarctisch Schiereiland. U spendeert zes dagen bij Antarctica, ongeveer net zoveel tijd als de andere schepen die vanuit Ushuaia via de Drake Passage het schiereiland bereiken.

 

Antarctica pinguins op ijs

Aitcho Island

Aitcho is één van uw eerste landingsmogelijkheden. Zodra u voet aan wal zet, wordt u begroet door ezelspinguïns op het kiezelstrand. Iets hogerop, op de hellingen, hebben kinbandpinguïns hun nesten gebouwd. Vrouwtjeszeeolifanten zoeken op het strand gezelschap bij elkaar en worden nauwlettend in de gaten gehouden door het dominante mannetje. U zult zien dat deze grote macho altijd alert is om zijn harem te verdedigen.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Antarctica paradise bay wandelen

Paradise Bay

Het voormalig onderzoeksstation Almirante Brown is nu een geliefde schuilplek voor pinguïns. Achter dit station loopt een pad omhoog. Een flinke klim wordt beloond met een prachtig wit panorama. Beneden u ligt Paradise Bay, waar ezelspinguïns uit het water springen. De baai is ook geliefd bij bultrugwalvissen op zoek naar voedsel. Een fontein van nevel verraadt hun aanwezigheid. Paradise Bay is adembenemend!

 

neko harbour pinguins antarctica ijs

Neko Harbour

Op Antarctica mag u Neko Harbour niet missen. Dit is één van de mooiste plekken van het vasteland. Bergen en gletsjers omringen deze baai. In het water drijven ijsbergen voorbij. Een zodiac brengt u dichtbij, zodat u de structuur van de ijsbergen kunt bewonderen. Iedere berg heeft een eigen verhaal. Van glad, lichtblauw ijs tot poreus wit of vol met grauwe sedimenten. Stap aan land en klim naar boven voor een prachtig uitzicht op Andvord Bay.

 

Antarctica Vavilov expeditiecruise zodiac

Drake Passage

Het schip zet koers richting het vaste land van Zuid-Amerika. De komende twee dagen vaart u over de Drake Passage waarbij u begeleid wordt door reuzenalbatrossen. De terugreis is ontspannen al kan de Drake Passage soms ruig zijn. U grijpt de kans om even bij te slapen, een lezing bij te wonen en uw foto’s te bekijken. In de haven van Ushuaia in Argentinië of Punta Arenas in Chili is uw missie volbracht.

  

Vaarroute

Uw reis begint met een vlucht naar Antarctica, de terugreis vindt plaats per schip over de Drake Passage naar Zuid-Amerika. Deze expeditie wordt ook uitgevoerd in omgekeerde volgorde, u bedwingt dan eerst de Drake Passage en na uw cruise vliegt u naar Punta Arenas in Chili. Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.