Vliegen naar Antarctica

Vermijd de Drake Passage

Share
U vermijdt de Drake Passage en vliegt vanuit Chili naar Antarctica. Rond het schiereiland Antarctica ontdekt u een witte wereld vol wildlife. Te voet, per zodiac of vanaf het schip geniet u van besneeuwde ijsbergformaties, enorme gletsjers en rotsstranden vol broedende pinguïns. U ziet zonnebadende robben op een klein ijseiland, vogels met jongen hoog op de rotsen en prachtige blauwwitte ijsschotsen, die lijken op ijskunstwerken. Allemaal ingrediënten voor een unieke reis. Uw expeditie is pas écht compleet als u met uw camera midden tussen de pinguïns staat. 
 
Vlieg- en vaarroute:
Dag 1 – Punta Arenas, Chili, transfer en hotelovernachting
Dag 2 – transfer, vlucht naar King George (South Shetland eilanden), inschepen
Dag 2-6 – South Shetland eilanden en Antarctica! Zodiaccruises en landingen op en rond het Antarctisch Schiereiland
Dag 7 – vlucht terug naar Punta Arenas, Chili
Antarctica vliegen naar schiereiland

Vliegen naar Antarctica

U vliegt vanuit Punta Arenas, in Chileens Patagonië, naar de Chileense basis op het eiland King George. Hier wacht uw schip waarmee u een fantastische expeditiecruise gaat maken rond het Antarctisch Schiereiland. U spendeert zes dagen bij Antarctica, ongeveer net zoveel tijd als de andere schepen die vanuit Ushuaia via de Drake Passage het schiereiland bereiken.

 

antarctica south shetland

Deception Island

Een van uw eerste mogelijke landingsplaatsen is Deception Island. U ziet de eerste ijsbergen en pinguïns. Een zodiac brengt u naar Whalers Bay. Een volgelopen krater schermt deze baai af van weersinvloeden. U ziet de resten van het walvisstation dat werd vernietigd door vulkaanuitbarstingen. Wegroestende containers en hangars staan als vergeten kunstwerken op het land.

 

Antarctica schip in zee-ijs

Paradise Bay

Het voormalig onderzoeksstation Almirante Brown is nu een geliefde schuilplek voor pinguïns. Achter dit station loopt een pad omhoog. Een flinke klim wordt beloond met een prachtig wit panorama. Beneden u ligt Paradise Bay, waar ezelspinguïns uit het water springen. De baai is ook geliefd bij bultrugwalvissen op zoek naar voedsel. Een fontein van nevel verraadt hun aanwezigheid. Paradise Bay is adembenemend!

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

antarctica lemaire kanaal doorgang vaarroute

Lemairekanaal

Eén van de mooiste vaartochten brengt u door het Lemairekanaal naar Petermann Island. Met donderend geraas storten op deze route regelmatig sneeuwlawines van de steile rotsen. U vaart langs bergen, rotswanden en gletsjers. Kliffen torenen boven uw schip uit. Het vereist veel stuurmanskunst om het schip veilig langs de ijsbergen te laveren. Terwijl uw kapitein zich optimaal concentreert, geniet u van de spectaculaire uitzichten.

 

antarctica port lockroy paspoort stempel landing vaarroute

Port Lockroy

Een populaire bestemming op Antarctica is Port Lockroy. Niet verwonderlijk, want het is één van de weinige plaatsen waar u souvenirs kunt kopen en ansichtkaarten kunt versturen. Het is ook de plek waar u uw paspoort laat stempelen. Het museum geeft u een indruk van hoe mensen hier vroeger leefden. In de radiokamer en woonkamer, compleet met kleine bar, krijgt u een kijkje in het verleden. Ook kunt u een bezoek brengen aan een weerkundig meetstation.

 

antarctica fotografie pinguins

Dicht bij wildlife

Tijdens uw kajak- of zodiactocht observeert u het wildlife van Antarctica in alle rust. Geniet van de geluiden van Antarctica: het gespetter van langs scherende pinguïns, het gekraak van het ijs en het gerommel van afscheurende gletsjerdelen. U houdt uw adem in als vlakbij een bultrugwalvis nieuwsgierig zijn hoofd boven de golven uitsteekt. Neem vooral de tijd om te fotograferen als u met een zodiac voorbij vaart of als u wandelt in een pinguïnkolonie.

 

Vaarroute

Elk schip vaart zijn eigen route rond het Antarctisch Schiereiland. De ijs- en weersomstandigheden bepalen de uiteindelijke vaarroute en de mogelijkheden om aan land te gaan. De beschreven vaarroute is een indicatie. Andere mogelijke landingsplekken zijn bijvoorbeeld Petermann Island, Cuverville Island en Brown Bluff. Elk expeditieteam zal proberen twee tot drie landingen per dag te maken op en rond het Antarctisch Schiereiland. 

 

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, het aantal vaardagen, het schip en de hut van uw keuze. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de schepen met de prijzen en reisdata voor deze vaarroute. U kunt ook aan de hand van een reisperiode, een vaarroute en een schip naar keuze de prijzen en reisdata vinden. Gebruik dan onze zoekhulp.