Auteur
Freek Vermeulen
0 Reacties
Freek Vermeulen

Malawi is niet het land waar snel aan gedacht wordt bij het plannen van een safarireis. Ten onrechte! Want Malawi biedt het allemaal: prachtige afwisselende landschappen, uitstekende lodges, inmiddels goed gerunde natuurparken en wild, veel wild. Malawi is daardoor nog een stuk goedkoper dan buurlanden Zambia en Tanzania. En Malawi is klein, dus afstanden zijn te overzien. Het oosten van het land wordt gedomineerd door Lake Malawi, onderdeel van de geografische Great Rift Valley. Een zegening, want wist u dat u hier kunt duiken, zeilen, surfen of luieren op witte zandstranden?

malawi safari nijlpaard

Reden 1: Per Boot door Liwonde National Park

Liwonde National Park is misschien het meest populaire park van Malawi. Het is gemakkelijk te raden waarom: het ligt slechts 160 kilometer van Blantyre, dat een internationale luchthaven heeft. Het park is met 580 km² klein te noemen. Slechts 2 lodges in het hele park liggen pittoresk aan de Shirerivier, en bieden dus naast de reguliere wandel- en jeepsafari’s ook tochten aan per boot. Ontmoetingen met olifanten aan de waterkant vanaf uw laaggelegen rivierboot zijn indrukwekkend, u zult zeker ook nijlpaarden en krokodillen zien. Op land maakt u kans op het zien van luipaarden, hyena’s en zwarte neushoorns. Het vogelleven van het park is exceptioneel gevarieerd. Liwonde wordt sinds 2015 gerund door African Parks. Sindsdien is de stroperij vrijwel verdwenen en zijn leeuwen en cheeta’s geherintroduceerd. Inmiddels is Liwonde hard op weg weer een eerste klas safaribestemming te worden!

Reden 2: Wedergeboorte van Majete Wildlife Reserve

Majete kan worden gezien als één van de beste voorbeelden van natuurbescherming in Afrika. Het was nog maar 16 jaar geleden dat het park zich in de erbarmelijke staat bevond, dat de meeste wildsoorten volledig weggestroopt waren. Sindsdien werd uiterst succesvol stroperij tegengegaan en wild geherintroduceerd. Er zijn in totaal 2559 (!) dieren geherintroduceerd, nu wordt de totale populatie aan zoogdieren op 11000 geschat. Hieronder vallen leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns, zebra’s, elanden en olifanten. Majete is een plaatje: Miombobos wordt afgewisseld met granieten heuvels en groene riviervalleien. Dit afwisselende landschap biedt een ideaal leefklimaat. Ook Majete ligt aan de Shirerivier, dus ook hier maakt u spannende safaricruises. Deze factoren maken Majete nu een absolute top-safaribestemming. Én: een bestemming met nauwelijks andere toeristen! Er is hier namelijk slechts 1 lodge in het hele park!

Reden 3: Vogelparadijs in Nkhotakota Wildlife Reserve

Zoekt u een safari ervaring in één van Afrika’s laatste echt ongerepte wildgebieden, kies dan voor Nkhotakota. Het park heeft een maagdelijk karakter door tropische bossen waar snelstromende rivieren doorheen kronkelen. U geniet van heerlijke bushlunches met zicht op bruisende watervallen. Waar Nkhotakota vooral bekend om staat zijn de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van wandelsafari’s. Ook leuk: per kano de rivier af op zoek naar vogels. Voor iedere vogelliefhebber is het park sowieso een must. Niet minder dan 280 soorten zijn er al opgeschreven, verwacht wordt dat dit aantal sterk zal toenemen als er serieus onderzoek zal gaan plaatsvinden. Magnifiek zijn de reuzenijsvogels die zich van een boomtak in het water storten om krabben of vissen te vangen. Onze tip: neem de tijd voor Nkhotakota. Pas dan komt u echt volledig tot rust in de Afrikaanse jungle en geniet u van de uitbundige natuur, die u geheel voor uzelf alleen hebt.

Lake Malawi Strand

Reden 4: Ontspanning op Lake Malawi

Na een intensieve safari is het heerlijk om een paar dagen bij te komen op het strand. Aan Lake Malawi komt u helemaal tot rust terwijl u liggend op het witte zandstrand nog eens de beelden van de safari aan u voorbij laat gaan. Maar ook aan activiteit is hier geen gebrek. Het kraakheldere water nodigt uit onder andere zeilen, windsurfen, suppen, snorkelen en duiken. U hoeft ’s avonds niet eens het prikkende zout van u af te spoelen, want het meer bestaat immers uit zoet water. Nog eens een extra pluspunt voor Malawi als u het mij vraagt!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De mooiste safari’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.