Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Iedere reis bij Thika Travel wordt persoonlijk ontworpen. De familie van der Spek wilde op avontuur; met de kinderen Tanzania ontdekken. Samen wild spotten, ervaringen opdoen – dat was het plan. En wát voor ervaringen hebben ze meegemaakt! In haar tweede blog (lees hier haar eerste) vertelt Babette over hun driedaagse wandeling van de Empakaaikrater naar Lake Natron.

Safari wilden we, een actieve vakantie en plezier met de kinderen. Samen met onze reisexpert van Thika Travel maakten we een mooi reisplan. Wat was het gaaf! Onder andere de driedaagse wandeling. Na alle ‘game drives’ heerlijk de benen te strekken!

Wandeling door Tanzania, Dag 1: Olmoti en Empakaaikrater

We verlaten onze superdeluxe lodge voor twee nachten eenvoudig kamperen. Toch is het ook luxe. We hoeven niets te dragen (behalve een klein dagrugzakje), de tenten worden voor ons opgezet en een kok verzorgt al onze maaltijden. Vanaf de Ngorongoro krater rijden we naar het Masai dorp Nainokanoka. Hier pikken we onze Masai wandelgids op, en een ranger voor de wandeling naar de Olmoti krater. Een mooi smal pad leidt ons binnen een half uur naar de kraterrand. We dalen een stukje af naar een waterval. Een prachtige plek.

Terug bij de ‘ranger post’ hebben we een picknicklunch. Daarna rijden we naar de Empakaaikrater. Op de rand worden de tenten opgezet. Met een lokale Masai dalen we via een mooi, groen, maar ook stoffig pad af in de krater. Er grazen koeien en in het water staan flamingo’s. Onze jongste van 9 mag voorop naar boven en in record tempo zijn we weer op de rand. De kok heeft water klaar staan zodat we ons kunnen wassen, en hij heeft een heerlijke maaltijd voor ons bereid. Zodra de zon onder gaat daalt de temperatuur. Je merkt dat we op ruim 2600 meter hoogte zitten! Bij het kampvuur is het aangenaam, maar de dikke slaapzakken zijn geen overbodige luxe.

Tanzania_Empakaai_Wandeltocht

Wandeling door Tanzania, Dag 2: Empakaaikrater – Acacia Kamp

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar Naiyobi. Het eerste deel is een beetje saai. We lopen over de brede weg op de kraterrand en hebben door de begroeiing geen uitzicht. Wél zien we bloemen en pootafdrukken van hyena’s en andere dieren. Een paar keer komt er een auto langs. Het tweede deel biedt weids uitzicht op de omgeving met boma’s (Masai dorpjes). In Naiyobi wachten we op de ezels met de spullen. Er is genoeg te zien, want het is marktdag! Masai uit de hele omgeving zijn met hun ezels hierheen gekomen.

Het derde deel van onze wandeling gaat door de velden en acacia’s tot we onze tent zien staan. De kok heeft thee en koffie voor ons klaargezet, en vers gebakken chips. Yum! We hebben een relaxte middag. Na een mooie zonsondergang eten we bij het kampvuur onder een fantastische sterrenhemel.

Tanzania_Empakaai_Wandeltocht

Wandeling door Tanzania, Dag 3: Acacia Kamp – Lake Natron

De kok is heel vroeg opgestaan om ons ontbijt klaar te maken. Even voor zeven uur vertrekken we, anders is het te heet – maar nu is het nog lekker fris. Eerst lopen we tussen de acacia’s, maar al gauw lopen we over een bergrug met uitzicht op de Ol Doinyo Lengai, een actieve vulkaan, en Lake Natron. Werkelijk schitterend.

We genieten, ook al is het pad steil en komen onze schoenen vol zand te zitten. Als we de laatste rug afdalen zien we in de verte zebra’s staan, maar ook onze auto. We moeten nog diverse droge rivierbeddingen oversteken (ooit stroomde hier lava). Dan worden we enthousiast door onze chauffeur-gids onthaald. Drie kwartier later komen de ezels beneden en worden we naar ons luxe tentenkamp bij Lake Natron gebracht. Of de jongens moe zijn? Natuurlijk niet!

Tanzania_Empakaai_Wandeltocht

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen avontuur in Tanzania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.