Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

“Wake up call!” Ik draai mij om en kijk hoe laat het is: half vijf ‘s ochtends. Ik blijf nog even liggen en mediteer over mijn talloze safari’s in Afrika. Ik kan mij toch niet herinneren ooit te zijn gewekt om half vijf ’s morgens! Maar dit is een ander continent, ik ga mijn eerste safaritocht maken in het Pench National Park, in Centraal-India. Geen excuus om te blijven liggen dus.

Verzameling van experts

Dertig minuten later zit ik in een jeep, samen met chauffeur Anant en de natuurexpert van dienst, Avijit. Deze laatste heeft me tijdens het diner uitgelegd dat we heel vroeg uit de veren moeten. Hij moet namelijk de rangers van het park wekken! Tja, een natuurexpert heeft blijkbaar meerdere functies hier. Vanuit het Jamtara Wilderness Camp, het tentenkamp waar ik logeer, is het maar vijftien minuten rijden tot aan de gate. Hier pikken wij onze ranger op. In de nationale parken van India is het verplicht om naast een chauffeur en natuurexpert ook een ranger van het park mee te nemen tijdens de safaritochten.

Wilde honden aan de waterplas

Rijdend over de vlaktes van het park spotten we axisherten, sambars, langoeren en ook heel wat vogels. Plots springt Avijit op: “dohle!” (de lokale naam in het Hindi voor de Aziatische wilde hond). Voor ons aan een waterplas zien we een troep van circa vijftien individuen. Prachtige volwassen exemplaren en jongen die, spelend met mekaar, af en toe omhoog naar een boom kijken. “Wat zou daar kunnen zitten?” vroeg ik me af. Vijf seconden later heb ik mijn antwoord; Wauw! Twee jonge luipaarden!

India_luipaarden_pench national park

Twee luipaarden in een boom

Anant en Avijit schieten in actie. Beiden halen hun indrukwekkende fototoestellen boven en beginnen te fotograferen. Dit is dan ook een spectaculaire sighting; een vijftiental wilde honden, spelend aan de voet van een boom waarin twee luipaarden zitten. Zelfs naar Afrikaanse normen is dit uitzonderlijk! De luipaarden blijven gespannen op hun tak zitten en verliezen de honden niet uit het oog. Dit verhaal kan elk moment eender welke kant op: de twee luipaarden, een mannetje en een wijfje, zijn nog jong en hun moeder kan niet ver weg zijn…

India_Pench National Park_jakhals

Along came the jackal

“Zullen we op zoek naar tijgers?”, vraagt Avijit. Niks daarvan. Wij blijven hier! Dit is zo boeiend, ik wil weten hoe de twee katten zich uit deze situatie gaan redden. Plots hoor ik Anant roepen; “a jackal over there!” en … ZOEEEFFFFF! Alle wilde honden vliegen bliksemsnel die arme jakhals achterna, die niet weet wat hem overkomt! We zullen niets meer vernemen over zijn lot, ik wil geloven dat hij het gered heeft. Terug naar onze luipaarden. Het wijfje twijfelt geen seconde: zodra de honden weg zijn, kruipt ze uit de boom en maakt ze zich uit de voeten zo snel ze maar kan. Het mannetje aarzelt nog vijf minuten, vooraleer ook hij voorzichtig naar beneden komt en wegloopt.

“That was amazing!” zegt Avijit tegen mij, nog helemaal onder de indruk. “Tigers now?” “Why not?” antwoord ik.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Op zoek naar het wildlife van India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.